Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Veersemeerrace T2 September 2013

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Vecht 9e , Harlingen 9e , Grou 7e , en nu het verslag van Veersemeerrace in Kortgene.
Vol goede moed vertrokken we zaterdagochtend om 7 uur richting Zeeland. Onderweg koffie gedronken en zo waren we mooi op tijd in Kortgene. Kwartiertje later lag de sloep al in het water. Zodat we voldoende tijd hadden om ons in het hotel te kunnen installeren. Stuurman Mathijs ging naar de inschrijving om de kaarten en het startnummer op te halen. Koffie koek en fruit stond klaar voor alle deelnemers, wat een geweldige service!
Onze starttijd was 13.50 en net als verleden jaar weer met Hjoed n Makkie. En ook nu weer hadden we de buitenbocht , wat nadelig is voor de eerste paar honderd meter. Keurig op tijd waren de mannen ingeroeid en de start was uitmuntend. De haven uitroeiend en na 150 m de eerste bocht naar stuurboord, hier zaten we een half metertje achter de Franekers. Nu was het een kwestie van, lekker in het ritme komen en de Franekers inhalen. Dat ging even moeilijk, maar eenmaal voorbij sloegen we gelijk een gat. Tegenwind zijwind en voor de wind , alles kregen we voor de kiezen. Maar bij het verste keerpunt waren we na 49 min. toch al 2 minuten uitgelopen op de Franekers, dit gaf de roeiers moed.

veersemeer 2013Al gauw kwam Pulletje uit Katwijk voorbij met 10 roeiers en een gunstige cw-waarde. De Razende Snol hebben we de hele wedstrijd niet gezien, en dat gaf een fijn gevoel. De Twirre was toch in staat om ons ruim voor de finish nog in te halen , maar ja zij gaan dan ook voor het Nederlands Kampioenschap
De Twirre uit Makkum schoof 100 m voor ons over de finish en wij probeerden er nog een sprint uit te trekken , maar het water leek wel stroop. Helemaal kapot kwamen de roeiers over de finish. Ze hebben geroeid voor wat ze waard waren. Franke van de T1 op bakboord 3 en in de punt stuurboord Wilco die nog maar 8 trainingen achter de rug had en dit was zijn eerste wedstrijd.

We gingen direkt door naar de kraan en Bert haalde de kar op en zo waren we vlot klaar met de sloep.
Roeiers gingen eerst douchen alvorens we konden eten. Lekker eten en wat napraten en wachten op de prijsuitreiking. Iets na zessen kwam het verlossende woord. Dames eerst en nog wat 3e en 2e en 1e klas sloepen en toen eindelijk de hoofdklasse heren.
Derde plaats Trewes 2 .Toch verdiend. 2e Pulletje en wat we al wisten de Twirre nummer 1. Zeer tevreden gingen we aan het bier en sommigen aan de cola. Het werd wederom een gezellige avond!
Volgende wedstrijd Langweer en begin november Muiden.
Klasse jongens, goed geroeid!
Stuur

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring