Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Vechten op de Vecht T3 06-04-2013

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het was weer zover, het seizoen stond op het punt te beginnen. Na zo’n beetje de hele winter aan het sloepje te hebben geklust waren we er begin maart klaar voor om weer te beginnen met trainen. Ondanks de kou en het ijs zo nu en dan in het water (roeien on the rocks) werd er toch goed getraind omdat een goed begin het halve werk is zullen we maar zeggen. 1 week kon er helaas niet getraind worden omdat het ijs toch echt te dik was om er door heen te komen, zodra het kon werd er wat training ingehaald door op zaterdag te gaan trainen.

vechten op devecht 2013Voordat we het wisten was het zaterdag 6 april en tijd voor de eerste wedstrijd, vechten op de Vecht. Allemaal weer lekker vroeg op en om 7.15 uur allemaal in het busje op naar Weesp. Het was frisjes maar wel mooi weer dus het beloofde een leuke dag te worden.
Het kranen ging lekker vlot en na een sleepje aanleggen in de kom van Weesp alwaar ook de start van de wedstrijd zou zijn. 2 jaar geleden ging er direct bij het eerste sluisje na de start een riem aan barrels maar deze keer ging het goed en was er geen oponthoud. Het eerste doel was Mathijs inhalen die weer eens was overgelopen naar een andere vereniging. Direct na de brug hadden we dit doel al bereikt en we waren nog niet eens een kilometer op weg!

Lekker in de slag komen en gaan met die banaan. Het is een leuke wedstrijd om het seizoen mee te beginnen. Weer eens even zien wie er allemaal zijn en hoe het allemaal lijkt tijdens de wedstrijd. Onderweg verschillende sloepen ingehaald en op het laatst nog een gevecht met de GIA en daardoor bleef de gang er goed in op het laatst stuk.

Op naar de finish en dan zouden de eerste 11 wedstrijdkilometers al weer achter ons. Direct door naar de kraan na de finish, van Harmen kregen we niet eens de kans om even bij te komen, even wordt er wat geprottelt in de sloep maar dan toch maar doen wat ie zegt en naar de kraan toe. Hier komen we als eerste aan!! Hebben we volgens mij nog nooit meegemaakt, zelfs de kraanmachinist is nog niet aanwezig, kunnen we toch nog een klein beetje bijkomen op dat moment. Na het kranen de sloep weer inpakken en dan eerst maar eens even een versnapering uit de tas die we hebben ontvangen van de organisatie, wel heel gezellig met z’n allen, zitten bij de sloep met een natje en een droogje.
Als we zover zijn op naar de feesttent en eens zien of we de T1 en T2 nog wat kunnen aanmoedigen. Dat kunnen we inderdaad de laatste 10 meter van hun race nog even doen, beter iets dan niets toch! Terwijl de heren hun sloepen gaan opruimen nemen wij het er van in de tent. Heel erg gezellig met wat muziek erbij etc.

Het wachten is dan op de uitslag om ongeveer 18 uur. De prijsuitreiking is zo onduidelijk dat volgens mij geen mens in de gaten heeft wat de uitslagen zijn. Na lang wachten omdat het papier nog moest worden uitgevonden in Weesp hadden we dan toch een uitslag in handen. Een 6 aandeel… super gedaan! Betere start van het seizoen dan vorig jaar toen we bij de eerste wedstrijd 16 punten konden bijschrijven. Zeer tevreden werd na nog één biertje aan de terugreis begonnen. Na heerlijk te hebben gegeten in Terhorne zat de eerste wedstrijddag er op. Nog een paar keer goed trainen en dan over 2 weken de slag om de Zaan. Wie weet wat daar in de cacaolucht zal gaan gebeuren?
AS

plekje was ons

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring