Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Sleep Tréwes 2 - Maart 2013

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor het bepalen van de 'handicap' van de roeisloep "Tréwes 2" is zondag 3 februari 2013 een nieuwe sleeptest uitgevoerd. Deze sleep was verplicht, omdat wij het afgelopen seizoen Nederlands Kampioen waren geworden.

Bij het slepen gaat het er als volgt aan toe:
Vooraf worden alle roeileden gewogen om een gelijke gewichtsverdeling te krijgen in de sloep. Er wordt uitgegaan van gemiddeld 90 kilo per persoon. Bij de personen die lichter zijn wordt extra gewicht geplaatst, waardoor de gemiddelde waarden voor elke sloep gelijk zijn.
Daarna mogen we plaats nemen in de sloep, waarbij de onafhankelijke stuurman er voor zorgt dat iedere 'roeier' een plek wordt toegewezen. De stuurman stuurt de sloep en zorgt dat de bemanning netjes op de hen aangewezen plek blijven zitten.

slepen t3 2013De sloep hangt parallel aan de sleepboot met een sleepboom, die is voorzien van windmeetapparatuur en een krachtopnemer. Door middel van 2 elektronische logs wordt de opgegeven vaarsnelheid gemeten. Via bekabeling worden de meetgegevens naar een computer (ontvanger) gestuurd. De sleepcommissie houdt toezicht op de computer en bekijkt de resultaten. In het computerprogramma worden de gegevens verwerkt tot een A en B waarde, die belangrijk zijn voor het bepalen van de Cw-kromme van de sloep. Deze Cw-kromme is belangrijk om de uiteinduitslagen bij wedstrijden te bepalen.

De 'sleepwaarde' blijft normaliter voor de komende 5 jaar geldig. Tenzij je Nederlands kampioen wordt of veranderingen aan je sloep uitvoert. Alle sloepen ondergaan tijdens diverse wedstrijden controles om te kijken of de sloep nog steeds in dezelfde staat is als aangeboden bij de sleeptest. Indien je de veranderingen aan je sloep niet hebt doorgegeven, maar deze worden wel gesignaleerd, kunnen uitslagen in het klassement worden geschrapt. Eventuele diskwalificatie volgt of je kunt worden uitgesloten van deelname aan wedstrijden.

Groeten J.K.

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring