Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Slag om de Zaan T3 18 april 2015

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De 2e wedstrijd!

Vandaag was Zaandam aan de beurt, altijd iets om naar uit te zien (not). Ik persoonlijk zelf vind het altijd zwaar roeien in Zaandam. En dan nog al die verschillende geuren die je voorbij komen…..We hadden het voornemen om deze wedstrijd met 8 dames te roeien helaas ging er iets mis in de communicatie en werden het toch 6 anders zouden we gediskwalificeerd worden, ook niet de bedoeling.

Eerst er maar eens naar toe. Omdat er op tijd moest worden gekraand moesten we wel erg vroeg ons warme nest uit. Aanwezig zijn om 8.30 uur en kranen om 8.40 uur op volgorde van start. Als je niet op tijd zou zijn kreeg je ook nog 3 watt straf!! Dit was ook al niet de bedoeling dus allemaal om 6.30 uur (zijn geen tijden)  in het busje inclusief onze enige supporter met fiets Eef. Na onderweg een snelle pitstop waren we keurig op tijd in zaandam zelfs nadat de tomtom vond dat we nog wel even een ommetje konden maken. Er werd snel gekraand en toen konden we in het zonnetje gaan zitten wachten. Nog wat eten….. en nog wat drinken….wat zonnebrandcrème smeren….nog wat eten ….nog wat bananen naar binnen werken….

Ten slotte was het zover dat we de sloep in konden. Klaarmaken en na nog wat inroeien starten om 11.08 samen met de Zusje. Nadat we deze achter ons hadden gelaten op naar de andere sloepen voor ons. In de eerste kilometers haalden we deze ook in. Tot nu toe ging het mooi. Omdat een aantal snellere sloepen als eersten waren vertrokken konden we hierna niks meer inhalen. Het overgrote deel van de race werd dus alleen afgelegd. Het enige gezelschap werd een sleepboot met daarop een cameraman en een camera. Dit duurde denk ik wel een half uur. Misschien hebben ze wel gedacht dat we aan kop lagen in de wedstrijd omdat we helemaal alleen bezig waren. Toen we echter helemaal aan de verste kant van het parcour de sloepen tegen kwamen die eerder waren gestart keerden ze om en lieten ons in de steek. Later bleek dat we ongeveer een kwartier lang live op televisie waren geweest. Het hele spektakel werd de hele dag live uitgezonden met commentaar en alles.

vechten op de vecht 2013Klik hier voor fotoalbum

Inmiddels was het een stuk zwaarder geworden, woelig water en en het liep niet zoals het zou moeten lopen. We moesten de koppen er goed bij houden en zien dat we bij de finish kwamen. Toen we weer bij de molens langs kwamen kwam er weer wat meer kadans in en kwam het eind in zicht. Ook kwamen 2 sloepen ons nog achterop wat dan toch wel weer even een kleine boost geeft. Op naar de finish en uitpuffen maar. Nadat we weer snel konden kranen hebben we de sloep weer aangekleed en kon er gedoucht worden. Dit was hier prima voor elkaar…knapten we weer wat van op.

Na nog effe in het zonnetje te hebben gezeten met een natje en een droogje werd om ongeveer 16 uur iedereen weer in het busje geduwd en weer naar Friesland gereden. De sloep werd in Grou weer te water gelaten en bijna iedereen schoof daarna aan voor een roeiersmaaltijd van formaat bij Engelien….super. Ondertussen hadden we te horen gekregen dat we op de 8ste plaatst waren geëindigd. Viel mij nog niet eens tegen aangezien het allemaal niet helemaal soepel liep en we met zijn 6en waren. We waren het er echter wel  over eens dat we de wedstrijd in Grou een week later heel erg graag met 8 dames zouden willen roeien. Dit bleek te zijn geregeld dus zouden we hier met een volle sloep kunnen starten. De week tussen deze wedstrijden in nog een paar lichte trainingen en dan knallen in Grou!

AS

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring