Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Vechten op de Vecht T3 4 april 2015

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het seizoen is weer begonnen!!

Na de laatste wedstrijd van het vorige seizoen in Muiden werd in eerste instantie besloten om zo snel mogelijk met de sloep aan de gang te gaan. Dit liep natuurlijk toch weer anders en in januari werd begonnen met het klussen aan de sloep.

De riemen werden natuurlijk weer aangepakt. De rand van de sloep moest her en der wat hersteld worden. De doften werden weer in de verf gezet. Door een strakke planning was eind februari alles weer klaar en kon er worden begonnen met trainen op 2 maart. In de winterperiode werd er een oproep gedaan voor nieuwe roeisters omdat we met een bezetting van 5 dames toch wel wat krap kwamen te zitten. Hier kwam best wel veel reactie op en Evelien kwam ons zelfs met het klussen al versterken. Vanaf de eerste training was ze er direct bij en nog steeds!!! Ook is Wopkje ons komen versterken waar we zeer blij mee zijn. Hiermee hadden we toch een basis van 6 dames. Er werd besloten om de eerste wedstrijd in Weesp met 6 te roeien. Om ook de nieuwe dames de kans te geven het roeien te leren werd ook op zaterdagen met het “wedstrijdteam” getraind. En met het wonderhorloge van Thea konden we snel opbouwen en weer in het ritme komen. Dus op naar de eerste wedstrijd in Weesp, vechten op de Vecht….. Het busje was geregeld, voor de interne mens na de wedstrijd waren ook maatregelen getroffen. We konden die kant op.

Weer lekker vroeg weg, te weten 7 uur aanwezig op de carpool in Akkrum. Allemaal paraat, behalve Thea want die was al in de contreien van Weesp, en op naar Weesp. Natuurlijk al weer veel gezelligheid in het busje. Daar aangekomen even wachten voor het kranen maar ging allemaal heel vlot en na een klein stukje te hebben geroeid werd de sloep al vast in de kom geparkeerd.

vechten op de vecht 2015Eerst maar eens een bakkie in de tent en even later het palaver. Vanaf half 12 de eerste start, lekker vlot achter elkaar aan, door de sluisjes en de Vecht op. We hadden er een lekker roeiweertje er bij, zonnetje en windkracht 3 à 4. Eerst redelijk wind mee dus lekker in de slag komen en toch sloepen in halen met 6 dames. Het tempo blijft er goed in op het eerste stuk. Zodra we bij het keerpunt komen krijgen we de wind meer tegen. Dit is in het begin wel weer even omschakelen. Na verloop van tijd komt ook hier het ritme er weer in en gaan we richting de finish. De GIA light komt nog in beeld dus dat wordt een richtpunt. Na nog een strijd tegen (ik denk) de visbyvaarder gingen we hiermee tegelijk over de finish vlak achter de GIA. Met een goed gevoel over de wedstrijd eerst maar even uitpuffen en bijkomen. Na het douchen en het voorbij zien komen van de herensloepen, waarbij natuurlijk de T2 nog goed werd aangemoedigd, werd er richting de kraan geroeid. Onderweg werd nog een poging gedaan om een souvenir van Weesp te bemachtigen. Ondanks de grote hilariteit die dit opleverde gingen we zonder souvenir verder. Het kranen ging weer vlot en na het opruimen van de sloep en een biertje ging het richting tent. Hier waren de mannen van de T2 inmiddels al gefinisht. Even gezellig in de sloep gezeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Toen was het wachten op de prijsuitreiking… Het was een lange prijsuitreiking, voor wat er maar bedacht kon worden was een prijs. Behalve voor het schoonste geheel dus helaas voor ons geen beker ;-) Na een uitslag op papier te hebben bemachtigd bleek dat we overall 7e en in de HK 6e waren. Viel toch een klein beetje tegen maar we mochten ook weer niet mopperen was de conclusie later. Na nog een biertje werd de rit naar huis weer aanvaard. Samen met de heren van de T2 werd het seizoen ingeluid met een bezoek aan de Wok in Almere. Erg gezellige afsluiting van een gezellige dag. De kop is er af, we weten weer ongeveer waar we aan toe zijn en we gaan ons klaar maken voor de tweede wedstrijd in Zaandam op 18 april.

AS

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring