Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Amsterdam 2012 Tréwes 3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

13 oktober was het dan zover. Toch één van de hoogte punten van het roeiseizoen, Amsterdam! Door allerlei verschillende factoren beloofde het een leuke dag te gaan worden. Op voorhand werd er al veel plezier gemaakt. Na de wedstrijd van Langweer werd de sloep niet meer in het water gelaten maar werd er op woensdag een alternatieve training ingelast, een zumba-les. De heupen waren dus soepel, daar kon het niet aan liggen.Zaterdagochtend weer lekker vroeg op pad, 7.15 uur verzamelen bij de carpool. Fenna deelde aan iedereen de Tréwes mutsen uit welke uit een” grote doos” kwamen. Muts met muts. Hilariteit alom, de toon was gezet. Nadat iedereen present was, op naar Amsterdam. Suzanne en Myranda zouden we daar treffen. Na een voorspoedige reis waren we mooi om 9.00 bij het kranen aanwezig, ook dit ging lekker vlot, dus voor we het wisten zaten we in de tent aan een bakkie. Er werd nog het nodige eten naar binnen gewerkt voor de energie die we nodig zouden hebben. Het weer werd er ondertussen niet beter op maar dat kon de pret niet drukken.Amsterdam is natuurlijk voor de meesten een bekende race maar dit jaar door een bijna volledig nieuwe route toch niet meer. Doordat de start voor ons wat aan de vroege kant was om 11.36 uur waren we er niet helemaal van overtuigd dat deze route in ons voordeel zou zijn. Maar we zouden het gaan beleven. Na een goede start was het zaak om snel in het ritme te komen, het eerste stuk ging dan ook goed. Onderweg naar NEMO werd er begonnen met het roeien van de nieuwe route. Toch wel vreemd dat je niet helemaal weet waar je zit en welke bocht je om zal gaan. Het begon ondertussen steeds meer te regenen en de droge draden waren snel op.

Na NEMO gingen we de grachten in, dit was eigenlijk wel vreemd om dat dit “achterstevoren” ging. Maar doordat we nog fit waren gingen we hier snel doorheen, mede dankzij de sloepen die netjes aan de kant gingen. Eenmaal op de Amstel op naar het verste punt van de route. Het hele stuk die kant op achter een duwbak aan geroeid. Dit werd heel erg irritant mede door de uitlaat gassen en het schroef water, dit koste behoorlijk wat kracht.

Na het keerpunt werd er uitgekeken naar de ons achterop komende sloepen, zouden we de mannen van T2 nog te zien krijgen? Op gegeven moment kwam Hjoed ’n Makkie voorbij wat even terloops werd opgemerkt. Even later kregen we een seintje van Harm dat de T2 er aan kwam en dat ze een slagtempo hadden wat ongeveer 2x zo hoog was als dat van ons!!! ALDER ÔFGRYSLIK wordt er gezegd. We zitten bijna achterste voren in de sloep om dit te kunnen bekijken, maar ja we moeten zelf ook nog door. Volgens Harm hebben we wel even tijd om, als ze langs komen, de riemen op te doen en even goed aan te moedigen. En zo gebeurde het. Een enorm kabaal ging er over de Amstel. Een kippenvel moment in hoofdletters! De sloepen om ons moeten gedacht hebben dat we niet goed snik waren, wat een stel mutsen!!!Even later kwam ook de T1 voorbij en ook zij werden natuurlijk even aangemoedigd. Voor ons ging het laatste stuk in (wat voor mij persoonlijk niet meer had gehoeven). Na de afslag bij het Amstelhotel kwam er nog een lang dood stuk heen en weer. De krachten waren bijna op en op dit deel was er weinig afleiding en publiek. Harm gooide er een hoog tempo tegen aan want de boel kakte behoorlijk in. Pas op het laatste stukje voor de finish waren er weer mensen die stonden aan te moedigen, wat dan wel weer een boost geeft.Eindelijk was daar dan de finish en hadden we het er op zitten. Omdat we wilden wachten op de finish van de heren, bleven we met ons sloep bij Nemo liggen. Na ongeveer 3 uren in de regen te hebben geroeid kon wat ons betreft het zonnetje wel gaan schijnen. Dit bleek ijdele hoop en het ging alleen maar harder regenen. Wat droge kleren aan over het natte spul en wachten op de T2. Nadat Hjoed ’n makkie binnen was begon het klokken, er moesten 4 minuten goed gemaakt worden. Onder luidde aanmoedigingen kwamen de T2 jongens binnen en het bleek dat ze dit ruimschoots gehaald hadden. SUPER!!

Hierna in de stromende regen weer in het sloepje en op naar de schone kleren en de WAAK (woest aantrekkelijke Amsterdamse kraanmachinist). Het kranen duurde even omdat alles en iedereen daar tegelijk aankwam en dus ook tegelijk wilde kranen. Dan eerst maar de innerlijke mens verzorgen in onze bus of in de bus van de T1. Na het kranen de tent in om te wachten op de prijsuitreiking om 19.30 uur.De organisatie bouwde de prijsuitreiking goed op. Het bleek dat wij 10 de waren geworden. De T1 mannen verrassend 4de. Zodra voor de heren bekend werd gemaakt dat Hjoed een Makkie 2de was geworden ging binnen het Tréwes kamp een enorm gejoel op. De NK titel van de heren was binnen! Met overtuiging en overmacht hadden de T2 jongens in Amsterdam gewonnen! Na dit uitbundig gevierd te hebben, werd iedereen in de busjes gedirigeerd om weer op naar Friesland te gaan.Bij Moeke werd het feest nog even voortgezet door alle teams en supporters. Hiermee kwam een eind aan het roei seizoen, maar gelukkig zit er nog een feestje in het vat!!! T2 van harte gefeliciteerd met het kampioenschap namens de T3, super gedaan en met overtuiging!!
Dik verdiend,
Geniet ervan!AS

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring