Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Langweer 2012 Tréwes 2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Langweer 6 okt 2012
Zaterdag 6 oktober was de Langweerder Sloepenrace. Alle trainingen van de afgelopen weken stonden in het teken van de Grachtenrace in Amsterdam op 13 oktober. Hier zou duidelijk gemaakt moeten worden wie er nationaal kampioen zou worden. De wedstrijd in Langweer paste prima in dat schema. De wedstrijd telde niet mee voor het klassement, maar voor de mannen wel een leuke krachtmeting waarmee we wellicht een klein psychologisch tikje konden uitdelen aan onze directe concurrentie.

We hadden de sloep op donderdagavond al naar Langweer geroeid als training. ’s Ochtends om een uur of 11 was vrijwel de hele ploeg aanwezig, behalve Lute. Dat was een beetje vreemd, omdat ie meestal met Rudmer mee reed. Tot onze verbazing stuurde hij een sms met de mededeling ,,succes vandaag!''. Wij hebben hem maar eens gebeld en gevraagd wat hij precies met die sms bedoelde aangezien hij werd verwacht voor de wedstrijd en het 8-tal compleet moest maken. Hij meende niet te hoeven roeien, maar besloot meteen te komen. De start was pas om 12.58.30 dus hij kon rustig aan doen, maar prachtig dat ie kwam. En spijt zou die niet krijgen!

We gingen prachtig mooi van start en in hoog tempo (gemiddeld 9,1 kilometer per uur) roeiden we de 15,6 km van start naar finish. Onderweg werden we gefilmd, waarvan je het uiteindelijke filmpje HIER kunt bekijken. We moesten de Twirre en Hjoed ’n Makkie voor blijven om toch voor goud te gaan. Nog voordat we bij de finish waren, na het ronden van de laatste boei, wisten we dat we HnM voor waren gebleven. Van de Twirre wisten we het nog niet. De Twirre zelf zag de bui al hangen, maar we hebben de officiële prijsuitreiking maar afgewacht. Het bleek dat de roeiers van de Twirre 23 seconden te kort kwamen. Hjoed ’n Makkie zelfs 69 seconden. Tréwes II werd verdiend eerste met een wattage van maar liefst 123 Watt! De Twirre met 120 Watt en Hjoed ’n Makkie met 116 Watt.

Dit schept veel vertrouwen voor de Grachtenrace in Amsterdam!
ML

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring