Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Makkum 2012 Tréwes 3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Trewes 3 Slag om Makkum 2012
Na de zomerstop werd het wel weer eens tijd voor een krachtmeting. Vanaf begin september weer zoveel mogelijk volle bak getraint om de vakantie luiheid weer uit het lichaam te halen. Veere werd overgeslagen ivm te weinig personeel maar voor Makkum hadden we de sloep vol. 

De enige die niet aanwezig kon zijn was stuurman Harm (minor detail) maar hiervoor in de plaats nam Gerrit het roer weer eens in handen. Het beloofde een woelige wedstrijd te worden, er stond een stevige bries op het IJsselmeer maar zo hebben we het het liefst dus kom maar op. De heren moesten deze keer starten om 11.30 uur en de dames pas om 14.00 uur, dit liep nog een kwartiertje uit dus lekker laat allemaal.

Omdat het voor de T2 belangrijk was een goede wedstrijd neer te zetten hebben we deze eerst even aangemoedigd ( en de T1 ook nog even), want alle beetjes helpen natuurlijk. Om 14.15 uur was het eindelijk zover dat de dames konden starten.

Het eerste lange stuk richting het IJsselmeer nog redelijk in de luwte kunnen roeien maar eenmaal op het IJsselmeer ging het toch behoorlijk te keer met het sloepje. Proberen de korte en krachtige slag te pakken te krijgen en op naar de eerste boei. De Benwijvis ging ons voorbij net voor we het IJsselmeer op gingen maar we konden ze verrassend goed bij houden, en dat geeft de burger moed. Volhouden en lekker door gaan.

Na de eerste boei met de wind mee, lange halen en op naar het verste punt van de route. In eerste instantie ging dit hartstikke goed maar door de rare golfslag werden de slagen toch wat korter op een gegeven moment. De Najade lag voor ons maar op dat moment wilde het niet lukken om er snel voorbij te komen. Toch wel een beetje frustrerend!

Het ergste moest echter nog komen namelijk het lange stuk terug naar Makkum tegen de wind in. Na het ronden van de boei was het inderdaad wel effe wennen. Hele korte slag en roeien met de riemen de we hebben. De Benwijvis konden we nog steeds bijhouden (wat hen duidelijk frustreerde) maar de Najade liep weer op ons in!! Wel potverdrie het zou toch niet ………….

Natuurlijk niet, na een poos door de golven ploeteren kwamen we weer in iets rustiger vaarwater, hier liepen we gelukkig dan ook wel snel weer uit op de Najade (was onze eer te na natuurlijk). Na de laatste boei gelukkig weer redelijk wind mee richting de haven en finish. Na 1 uur en 56 minuten roeien eindelijk over de streep onder aanmoediging van de heren (toch leuk dat ze even weg konden van het roeiersbal).

Na het kranen en douchen weer naar de tent voor het eten en de prijsuitreiking. Voor de T1 en de T3 stond er niets meer op het spel maar voor de T2 was het een ander verhaal. De mannen werden toch wel een beetje zenuwachtig op een gegeven moment. Maar wat ze al vermoeden gebeurde, er werd een eerste plekje bemachtigd!! Super gedaan.

Voor onszelf was er in eerste instantie een 5e plekje waar wij ook super blij mee waren. Later bleek het een 6e plekje te zijn, wat ook mooi is. Nog een biertje en daarna nog even met z’n allen naar café Moeke in Aldeboarn om even na te praten.

Al met al een lange maar gezellige dag met goeie resultaten. Op naar de volgende wedstrijd die in Langweer zal zijn.

AS

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring