Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Slag om Makkum 2012 T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tiende Slag om Makkum

De 7e genomineerde wedstrijd voor de hoofdklasse en voor ons de zesde. Verleden jaar hadden we slechte ervaringen in Makkum, dus we wisten niet wat er mogelijk was. Het enigste wat er gebeuren moest was voluit gaan en Hjoed ‘n Makkie voor blijven, zowel in de wedstrijd als in het klassement voor het NK. Hjoed ’n Makkie stond 1 punt voor en had dus de beste papieren, maar niet geschoten is altijd mis.

37 heren-sloepen verschenen rond 11.30 aan de start en wij mochten 1 min na Hjoed ’n Makkie en Tréwes I starten. In hoog tempo vlogen we weg en het parcours was geheel bekend bij de stuur.

De sloep liep als een trein en al snel liepen we in op Hjoed ’n Makkie en na 20 min roeien haalden we ze al in net als Tréwes I. Tot de eerste boei hadden we wind tegen, maar bij het ronden lagen we boven verwachting gelijk al op kop. Wel leuk, maar waar ligt de volgende boei? Geen nood, snel de GPS omgezet naar kompas en een zuidelijke koers aanhouden. Na ingehaald te zijn door no. 18 Curved Wood lagen we op een knappe tweede plaats. Bij de tweede boei gingen ze haaks bakboord uit, helemaal fout, dus ik kon niet op hun koers rekenen. Zelf dus maar wat scherper opletten, maar de volgende boei was al snel zichtbaar.

Na de keerboei kregen de jongens heel wat voor de kiezen, wat een golven. De sloep stampte door de golven. Na een tijdje begonnen de jongens te wennen aan de golven, terwijl David ruzie had met zijn riem. Maar in het verloop van de wedstrijd ging dit allemaal beter. Even dachten we dat T1 dichterbij kwam maar dat was van korte duur en we liepen weer uit. We werden alleen maar ingehaald door kano’s.

Stug roeiden we richting de volgende boei, waar het roeien beter werd. Bij de boei gingen we stuurboord uit en nu was het nog maar 2 km naar de finish. Het tempo ging behoorlijk omhoog, opgejaagd door de Twirre die 100 m achter ons lag. Maar dit is hun thuiswater en trainingswater van de Twirre. Onze snelheid lag op 10 – 10,4 km/h gemiddeld 10,2km/h. Prachtig mooi gelijk op en wat een verschil met het Veersemeer een week geleden. Langzaam kwam de Twirre opzetten, maar we gingen voor de winst en probeerden voor de Twirre over de finish te komen. Dit lukte net niet, maar wat is 3 sec nou.

Helemaal kapot kwamen de jongens over de finish. Met de wetenschap dat we Hjoed ’n Makkie hadden verslagen. Maar er waren ook andere sloepen, zoals de Zuyderzee uit Muiden, de Azorean High en de Twirre. De Twirre was huizenhoog favoriet!

Na de finish mochten de dames van start. Vlot na de start mochten we kranen. We waren vlot uit het water. Nu de finish bekijken van de damesteams, waarbij we de dames van T3 over de finish hebben geschreeuwd. Op naar een heerlijke maaltijd met leuke muziek erbij.

De spanning was om te snijden, maar gelukkig kwam iets na 18.00 uur de uitslag. Derde werd Anthony van Hoboken, die we weinig zien in de top drie. Wij waren wel alvast aan het rekenen, maar we moesten toch maar even wachten. Nummer 2 werd opgeroepen ,de Twirre”. Ja wie zou de no. 1 dan zijn?! Heel verrassend werd no 1 naar voren geroepen ,,Trewes 2”. We gingen uit ons dak! Een prachtig mooi resultaat! Alwin’s woorden waren nog: “verleden week een tik gekregen en nu een dreun uitgedeeld”.

Jongens wat hebben jullie goed geroeid en je weet het, “een wedstrijd duurt tot aan de finish”.

Amsterdam de race van het jaar voor het NK. Succes!!!

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring