Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Veersemeerrace 2012 T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Veerse Meer Race 2012
Zaterdagochtend half 8 werd ik van huis gehaald, nou ja half 8. Dat we weer de langzame bus hadden was mij bekend, maar dat je op het stukje van Akkrum naar Terherne al 25 minuten later bent beloofde niet veel goeds. Ook onze stuurman zat al aan zijn 3e bakje koffie in Joure te wachten. Na Joure op weg naar Bergambacht, ineens bleek de bus over een geweldige stereo-installatie te beschikken. Deze was een dag eerder vakkundig ingebouwd. Wij dachten slim te zijn om de sloep na de race van vorige week in de buurt van Rotterdam te laten liggen en op deze wijze tijdwinst te boeken. Maar ja, dan moet je wel een plaatsje niet ver van de snelweg uitzoeken. Overigens zijn wij in Bergambacht wel geweldig ontvangen en heeft de sloep een week lang indruk gemaakt bij de plaatselijke brandweerkazerne. Hoe gastvrij is Bergambacht? Nou heel gastvrij… Na een kop koffie en zelfgebakken cake haalden wij hier onze laatste roeier aan boord van de bus. Hij was nog slimmer en is een dag eerder al vertrokken om zaterdag lekker uit te kunnen slapen. In Rotterdam aangekomen begonnen we te twijfelen of de routeplanner nog op de Maasrace stond, maar bij de Brienenoordbrug werden we toch nog richting Zeeland gestuurd.

In Zeeland waren we mooi op tijd, Melis heeft ons prima te water gelaten, de sloep bleek bij het wegen 30 kilo zwaarder. Na de tewaterlating konden de voorbereidingen beginnen, er was een bak macaroni voor 50 personen door een van de roeiers gemaakt. Na een paar baantjes ingeroeid te hebben , konden we ons opmaken voor de start. Samen met Hjoed ’n Makkie lagen we vol spanning op het startschot te wachten. Helaas hadden wij de buitenbocht geloot en mochten we vol aan de bak om bij het keerpunt voor te liggen. Dit slaagde niet, waardoor de inhaalactie opnieuw kon beginnen. Na het keerpunt hadden we voldoende ruimte en konden we enkele meters pakken. Op de heenweg tegen de wind in zagen we de voorsprong gestaag groeien. Bij het eiland aangekomen was de voorsprong bijna 1 minuut en het moesten er 2,5 minuut worden om te kunnen winnen. Met de wind mee was het lekker roeien maar onze voorsprong wou niet snel genoeg groeien. Bij het volgende eiland hadden we onze mannen van Tréwes 1 te pakken. Zij waren dit keer met zijn 6- en aan de slag, respect mannen. Wij krijgen voldoende ruimte, maar een kleine aanvaring met een andere sloep kon helaas niet worden voorkomen . In het heetst van de strijd konden we ons niet genoeg inhouden, waardoor een Zeeuwse sloep een zetje van ons heeft gekregen (excuses dames). 

Op naar de finish werden nog eenmaal onze laatste krachten aangeboord om in de haven te kunnen finishen. Snel klokken met Hjoed ’n Makkie bleek de voorsprong tot circa 2 minuten gegroeid te zijn. Die benodigde 2,5 bleek helaas niet bereikt, ondanks het feit dat je het eigenlijk wel weet hoop je bij de uitslag toch stiekem op een positief resultaat. Uiteindelijk 27 seconden te kort om aanspraak op de eerste plaats te kunnen maken. Hjoed ’n Makkie gefeliciteerd met de eerste plaats. Verdiend gewonnen, maar er komen nog 2 wedstrijden en in het geven van cadeaus ben ik thuis ook nooit goed, aldus mijn vrouw.

Na een kleine teleurstelling werd ons humeur opgevrolijkt door het aan ons aangeboden 2e bord eten. Dit viel in de smaak, later op de avond bleek dat dit bord eten goed van pas kwam, want na het feest was de lokale shoarmaboer al lang dicht. Het feest was erg gezellig en de stickers van No Point plakten uitstekend op een Zeeuws achterwerk. Al werd dit niet echt gewaardeerd. De kroeg bleek na het tentfeest gelukkig nog wel open, zodat we toch nog tot in de kleine uurtjes met de dames van Rutten verder konden feesten. Zo was de loop naar het dorp niet voor niets geweest, waar de 1 na afloop de stevigheid van de borsten van een 42 jarige vrouw test (dit keer overigens wel met toestemming in tegenstelling tot de sticker op de kont), gaat een ander nog te logeren. De zondag hebben we nog gereden, gereden en gereden. Leuke terugreis met wederom de hele rit Hjoed ’n Makkie in onze spiegels. Zaterdag staat de volgende wedstrijd in Makkum op de planning. Geweldig weekend achter de rug, maar de baas was maandag wat minder blij.

AM

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring