Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Kameleonrace 2012 T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kameleonrace 2012 T2
Voor de 7e maal word de Kameleonrace georganiseerd in Terherne. Daarvoor werden er ook al sloepwedstrijden georganiseerd, want ondergetekende heeft hem zelf 7x geroeid, waarbij eenmaal geheel ongetraind. De jongens waren erop gebrand om hoog te eindigen.

Als de stuur ook maar scherper is dan bij 'De Kaag' dan zat er wel wat in, werd gemeld. T1 mocht voor ons starten, wat soms niet in ons voordeel is want T2 is vaak een rode lap voor T1. Maar de laatste trainingen gingen goed en we hadden een sterke opstelling in de sloep. Weer was niet optimaal, maar iedereen had er last van. Vier minuten na T1 gingen wij van start. Strak om het eilandje heen en onze mede starter achterlatend. Brug ging goed. Tempo zat er goed in en er werd geen meter teveel geroeid. Bij het eilandje in de poel zag ik dat Hjoed 'n Makkie wat vreemde stuurbewegingen maakte. Dat gaf goeie hoop voor ons.

Op het 5 km punt waren we al 40 sec ingelopen op T1. Onderweg alleen maar sloepen inhalen. We kwamen steeds dichterbij onze tegenstanders. Dat gaf moed en de jongens gingen volle moed door met het hoge slag tempo en wat opviel dat de slag gelijk was. Het inhalen van sloepen ging nog prima totdat we in de buurt an de Heerezijlbrug kwamen. Het was even dringen en een sloep met een bontmuts zocht kontakt met mij, maar ik heb daar niet op gereageerd . Skomkoppen hadden als het ware een eindsprint ingezet om voor ons door de brug te mogen. Ik liet het tempo even zakken en allemaal konden ze even drinken. Voor de brug weer wat ruimte en de jongens konden even aanzetten en na de brug gingen we gelijk een paar sloepen voorbij en ook de Skomkoppen die kapot zaten door die eindsprint.

Nu kwam het Sneekermeer met vervelende golven, T1 gingen we op het 13 km punt voorbij net voor het keerpunt bij de pier, want ik zag hier toch problemen met andere sloepen. Dit gebeurde wel bij de Brijbekken met T1. Nu op weg naar het laatste keerpunt in de poelen enigzins zonder hoge golven. En ja hoor bij dit keerpunt komen we bij de dames van T3. Wij waren met een hoge klassering bezig, maar om dan over de dames heen te roeien, dat kan daarom scherp gestuurd. Volgens mij heeft een van de heren de riem van dames aangetikt nou ja dat moet kunnen. Voor de wind liepen we 10,2 en 10,6 km/h prachtig. Hier werd de wedstrijd beslist met Hjoed n Makkie. De dames van T3 konde nog lang bij ons in de buurt blijven. Met een eindsprint tegen de dames uit Sneek met hun kano kwamen we na 2.01.47 over de finish.

T1 kwam na 3.17 over de finish. Net als Hjoed n Makkie waren wij niet zeker van de eerste plaats. Was het gat voldoende?? Maar na het roeiersmaaltijd zou dit snel bekend zijn. Eerst de dames waarbij T3 3e worden. Klasse dames!! Keurig!! Nu de heren, waarbij de Snurk (die in Zwolle 1e waren) 5e werden. Zuyderzee uit Muiden werd 4e, Azorean High 3e en Hjoed n Makkie 2e. Dit maakte al veel los...

De heren van T2 werden eerste!! Fantastisch!! Dit werd tot in de late uurtjes gevierd.
T1 werden toch verdienstelijk 11e .

Dit geeft moed om in het klassement hoog te eindigen. We weten dat we onze konkurrenten kunnen hebben, als we er maar voor willen gaan.
Stuur T2

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring