Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Zwolse Grachtenrace T3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Zwolse Grachtenrace T3
23 juni..”de Zwolse Grachtenrace”

..vandaag niet al te vroeg, want Zwolle is toch immers maar 90 kilometer rijden. Door onze “good old” stuurman Gerrit werden we binnen een uur naar de plaats van bestemming gebracht. Nog een heel gedoe hoor daar in Zwolle! Aan de ene kant van de stad worden de sloepen gekraand en vervolgens krijgen we een sleepje naar de start ergens in de binnenstad.

We zijn er ruim op tijd en dus tijd genoeg om ons rustig voor te bereiden op deze race en de route te bespreken. Zijn het nu 3 of toch 4 rondjes?! Het feit is wel... het is niet breed in de grachten en de bruggen zullen kort op elkaar volgen. We zullen hoe dan ook met andere sloepen in aanraking komen! Het wordt weer spannend, het is mooi weer en de wind valt me mee.
Om 12.39 uur valt ons startschot! De eerste anderhalve ronde gaan we hard en houden de Twister achter ons, echter de stuurvrouw daarvan is “luidruchtig”aanwezig en begint mij al aardig te irriteren! De eerste sloepen worden gepasseerd en dit gaat niet zonder gescheld over en weer, maar wel zonder schade! Nu op naar het open water waar we hopen een flinke inhaalslag te maken, dit valt enigszins wat tegen. Het keerpunt is al in zicht en dan maar weer terug naar Zwolle waar het al aardig druk begint te worden met wedstrijdsloepen. Nu is de Twister ons pas voorbij maar blijft in de buurt. Ik zie vanuit mijn ooghoeken wat we allemaal nog voorbij moeten. Dat wordt knokken voor de bruggen, in die smalle grachten! “Rustig aan maar..filevorming..”..en zodra er een gaatje ontstond dan alles op alles om er omheen te komen. Dit gaat aardig en daar is de eindstreep! Nee hoor! Nòg zo’n “stinkend” rondje! De laatste ronde is zwaar en wordt door onze roeisters op karakter gedaan. Al die sprintjes en oponthoud persoonlijk sloopt mij en ik denk de meeste onder ons. De Lytse Bear nog voorbij en
na de laatste bocht is daar dan toch eindelijk de finish!

Even uitblazen en weer wat energie naar binnen werken. Nu is er helaas geen sleepje in de buurt en gaan we al peddelend op ons gemakkie terug naar de kraan waar ondertussen Gerrit met de bus op ons wacht..of is dit andersom?!

De uitslag is weer eens verbazingwekkend, met 1 uur en 50 min. De 12de plek!..Nou ja!..en ach we
moeten volgende week in Terherne maar weer eens kijken hoe het dan gaat..

..maar dat “gegil”van die stuurvrouw zal mij nog lang heugen..Bah!..

B.B.2

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring