Sloeproeivereniging Trewes Friesland

De Kaagrace 2012 T3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Kaagrace 2012 T3
Kaagrace 9 juni Tréwes 3

En het seizoen gaat weer verder. Tijdens het HT weekend lijkt het allemaal even te stoppen en zijn de eerstvolgende wedstrijden altijd nog een heel eind weg. Toch gaat het ineens weer snel en na een aantal trainingen is het tijd voor de Kaagrace! Er moest gekraand worden voor 10.00 uur dus weer lekker vroeg op pad met z’n allen, vertrek om ongeveer 7.00 uur!! Dat met z’n allen ging bijna niet door omdat Suzanne niet fit was en zich vrijdag bij Thea had afgemeld. Het was niet anders dan maar met 7 dames deze wedstrijd aangaan.

Tot onze verbazing toch ’s morgens vroeg een smsje dat ze onderweg was en redelijk fit genoeg om een wedstrijd te roeien. Er ging toch wel een zucht van verlichting door de bus en er werd gesmst dat ze van harte welkom was. De weersomstandigheden waren namelijk niet om over naar huis te schrijven, regen en een halve storm uit het zuidwesten, dus liever met 8 dames dan met 7. Harm achter het stuur, appelgebak aan boord en gaan met die bus op naar Warmond. Het laatste stukje was weer een beetje chaos met wegafsluiting en wachten om te mogen kranen. Doordat het dus stevig waaide was het kranen nog wel even een onderneming maar het ging allemaal goed en met de wind mee op naar de haven.

Nog even de laatste versnaperingen naar binnen werken want het ging een stevig ritje worden dat was wel duidelijk. Tijdens het palaver werd gemeld dat de route was ingekort. Er bleven nog 12 kilometers over om door te worstelen. Om 11.00 uur start. Was ook weer lekker chaotisch zoals we hier toch wel een klein beetje gewend zijn. Geen enkele sloep is volgens mij op de juiste tijd gestart, maar goed wat maakt het uit. Eerste stuk lekker met de storm mee, lange halen en gang maken. Ging lekker. Bochtje om en dan maar in de storm op. Dat was toch even andere koek. Even wennen aan het water wat je om de oren vloog. Harm gooit er een hele korte slag tegen aan, was ook even wennen maar op de één of andere manier konden we het goed oppakken. Er werden zelfs nog sloepen ingehaald op dit lange stuk in de wind op helemaal naar de andere kant van de route.
Eénmaal op de andere kant aangekomen werd het toch makkelijker. Wat in de luwte en met steeds meer wind mee werd het laatste stuk ingezet. Suzanne moest hier weer even een klein beetje worden opgekallevaterd. Toen dat was gebeurd op naar de finish. Laatste stukje is dan weer even tegen de wind in en daardoor venijnig. Eindelijk is er dan de toeter. Dan denk je los die riem maar helaas met deze harde woei door roeien omdat je anders de route nog een keer zou moeten doen.
Op naar de kraan om de sloep er uit te halen. Het viel nog niet mee om de sloep heel te houden tegen de wal aan, door de golfslag en door sloepen die sneller dan snel willen kranen terwijl de betreffende auto met aanhanger in geen velden of wegen is te bekennen. Paniekzaaiers!

Eénmaal klaar op naar de tent en de douches. Bij de douches was het een beetje druk dus eerst de start van de mannen dan maar beleven. Even zien of het dan ook zo’n chaos zou zijn met de start. Ja dus!! Wel leuk om te zien. Na het eten en de eerste helft van de voetbalwedstrijd van het nederlands elftal werd in record tempo de uitslag op tafel gegooid. We waren 7de geworden. Super!! Goed gewerkt met z’n allen en toch een behoorlijke stijgende lijn. Dit moet vast gehouden worden. 
Uitslag op papier mee en weer met z’n allen in het busje op naar Friesland. Al met al een lange, geslaagde en gezellige dag ondanks de weersomstandigheden.

Over 2 weken Zwolle, nieuwe ronde nieuwe kansen.

AS

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring