Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Lemmer T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Lemmer T2
Na een tevreden uitslag vorige week in Grou konden we ons weer opmaken voor Lemmer. Het weer in Lemmer was wat beter dan vorige week in Grou, wat minder wind en de zon liet zich zo nu en dan ook even zien. De spirit in het team is goed, dus we hadden er allemaal zin in.

We starten in Lemmer in de middenmoot, samen met Hogeschool Utrecht. Na het verlaten van de haven kregen we gelijk met de wind te maken, namelijk vol tegen. De start was erg optimistisch, want de sloep liep als een speer en we hielden het tempo lekker hoog. We hadden een mooi ijkpunt aan de twee sloepen die na ons starten, Oksewiel en Hjoed n Makkie; “die moeten we allebei voorblijven”. Zoals gezegd liep de sloep goed en we haalden dan ook in hoog tempo veel sloepen in, al voor het ronden van de tweede boei (na een dik half uur roeien) lagen we op één sloep na voorop in het wedstrijdveld. Na het ronden van de boei kregen we wind mee, meteen overschakelen op een langere slag en op naar de laatste sloep voor ons. Net voor de Langesloot hebben we ook deze sloep ingehaald, maar lang lagen we niet op kop, want de Moby Dick was met 12 man niet voor te blijven..

Bij het passeren van de brug hadden we dit jaar geen last van andere sloepen en we gleden er dan ook snel doorheen. Nu op naar de zeilschool, om vanaf daar weer de wind vol tegen te krijgen in de Langesloot, wat is dat toch altijd een kl#t# stuk om te roeien. Weinig water onder de boot en dat is iets wat onze sloep wel nodig heeft om snelheid te houden. We konden de Grutte Bear uit Joure hier dan ook niet achter ons houden.

Na het Brandemeer en over de Brekken weer koers naar Lemmer, eindelijk weer water onder de boot en de snelheid schoot dan ook meteen weer omhoog. Het leek er zelfs even op dat we weer iets inliepen op de Grutte Bear, het gat werd in ieder geval niet groter. Nu snelheid houden naar de finish toe, uitgeput, maar voldaan klonk daar eindsignaal.

Snel de boot uit het water en wachten op de uitslag; voor ons een 3e plek! Grutte Bear 2e en Twirre 1e. (Oh ja, T1 deed ook mee, een 13e plek voor de mannen, goed gedaan hoor, na Grou hebben ze de stijgende lijn weer te pakken).

Dik tevreden zijn we afgereisd naar Aldeboarn, waar bij Moeke een heerlijk buffet voor de gehele vereniging klaarstond. Uiteraard hebben we hier nog even gezellig bijgepraat onder het genot van een drankje.

Op naar de HT!

RW

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring