Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Sloeproeiwedstrijd Muiden T1

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dagje Muiden met de T1.
De laatste wedstrijd van het jaar, Muiden. Voor de T1 stond er weinig meer op het spel, de T3 had geen personeel, maar voor de T2 stond er nog wel degelijk iets op het spel. Zij konden nog kampioen worden in de 1e klasse en nog 3e in het algemeen klassement!! Hier was echter de personele bezetting niet compleet. Dit probleem werd opgelost door Melis mee te laten doen met de T2 voor een optimale prestatie.

Dit was natuurlijk een aderlating voor de T1. Maar met een uitbreiding van LKP, Henk en mijn persoon werd dit probleem ook weer een beetje opgelost.

Tevoren nog een paar keer een aantal slagen getraind om toch een beetje de slag te pakken te kunnen krijgen. Ging natuurlijk hartstikke goed dus gaan met die banaan.
Er werd op de woensdagavond tevoren nog even “precies en vakkundig” afgesproken wat de gang van zaken zou zijn op zaterdag.
Kranen tot 8.30 uur dus 7.30 uur weg uit Aldeboarn, O,ja de sloep moet er dan nog wel even uit maar dat komt natuurlijk goed.
Verzamelen in Aldeboarn om 7.30 uur. Ik sta daar in mijn uppie en begin toch wat te twijfelen over de afspraken …. Hoe dat nou mogelijk is!!??
Toch is op een gegeven moment bijna iedereen aanwezig. Alleen Duco had, bleek later, de slaap nog niet uit en kwam wat later. Sloep er uit gehaald en weer op naar Akkrum om daar Duco op te pikken. A la A-team naar binnen gesleurd en op naar Muiden.

Bakkie koffie onderweg, lekker relaxed die kant op. Beetje later maar het zou allemaal goed komen.
Melis had al geregeld dat we een lekke band hadden en dus iets later zouden komen. Allemaal keurig gepland en de kraan zou wel even wachten.
Na het kranen aanleggen in de haven. Het was net alsof ze rekening met ons hadden gehouden. Mooi plekje vrijgehouden, en dus kon de appeltaart aangesneden worden, wat slagroom erbij voor de broodnodige calorieën, perfect.
Hierna nog even geduld omdat de 1e start voor de heren om 12.00 uur zou zijn. Wij starten om ongeveer 12.30 uur. Voor de 1e rit was Arjen nog niet aanwezig, iets met een tent bouwen?? Lekker belangrijk!! Duco zou daarom op slag gaan. Henk en ik in het puntje.

Het was even wennen en het ging dan ook niet super deze eerste rit. 48 min en 33 sec. er over gedaan. Volgens mij zouden we met de T3 nog sneller gaan maar dat even terzijde.
Toen de uitslag er was bleek het iets met een 3 te zijn. Kan dan nog alle kanten op maar het bleek een 35e plekje!! Door mij zelden meegemaakt, zeg maar nooit!!! Voordeel was wel dat de 2e rit alleen maar beter zou kunnen gaan.
De 2e rit was Arjen aanwezig. Henk bleef aan de wal en Duco kwam bij mij op het bankje. Nu ging het een stuk beter. De gang werd er behoorlijk ingehouden en ik vond van mijzelf dat ik nu beter bij kon houden en daardoor toch nog wat kon bijdragen aan het gebeuren. Er werd een minuut sneller geroeid wat resulteerde in een 9e plekje. Staat toch een stuk beter!!
De arbeid zat er op en dus direct maar door naar de kraan zodat daar geen problemen zouden ontstaan. Moesten even geduld hebben maar in het busje was het goed toeven met z’n allen, biertje en een hapje en een snapje erbij.
Nadat de sloep op de kar lag nog even een paar rondjes van de zaak en toen op naar de douches en de tent.
Het was gezelligheid troef aldaar en het bier smaakte goed. De T2 mensen schoten zo langzamerhand toch wel wat in de stress, zou het goed aflopen voor hen??
Het liep inderdaad goed af, kampioen 1e klasse en 3e in het algemeen klassement. Super gedaan en verdient na het harde werken.
Na dit uitbundig gevierd te hebben werd om ongeveer 21.30 uur het plan opgevat om weer richting Friesland te gaan. Iedereen bij elkaar en de koppen geteld hebbende weer in het busje en dan rustig aan retour.
Nou, laat het rustig maar weg, wat er allemaal in het busje is gebeurt zal ik niet op papier zetten maar de aanwezige personen weten waar ik het over heb!! Al met al een gezellige en zeer geslaagde dag in alle opzichten. Ik heb me prima vermaakt in ieder geval.

Dit waren dan alweer de laatste wapenfeiten van dit seizoen. Alle sloepen liggen weer op het droge en gaan de klusperiode weer tegemoet.
Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen.

AS

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring