Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Sloeproeiwedstrijd Muiden T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

6 wedstrijden van de 13 hadden we al geroeid, maar in Makkum verloren we van onze konkurrent De Heren uit Muiden. Zij konden beter uit de voeten met hun whaler door de golven op het ijsselmeer.
Dus daarom toch maar naar MPM om ze daar op hun thuiswater te verslaan . Dat was onze opdracht !!!!!

Net als voorgaande wedstrijden misten we soms toch onze ervaren krachten . Verhuizing , vakantie en blessures . Maar onverwachte hulp van T-1 was toch geweldig Melis mocht bij ons in de sloep . En met de geleende riemen van Nijbeets en nieuwe dollen die door David waren geregeld moest het goed gaan . Ook de weergoden hadden rustig roeiweer voorspeld en dat was toch in ons voordeel.

Zaterdagochtend met het gehuurde busje kwamen de de jongens van T-2 op tijd in Muiden . Alleen Rudmer had meer tijd nodig om een parkeerplaats te vinden . Net als T-1 die in een te lage versnelling naar Muiden reden , zodat de kraanmachinist z"n koffiepauze kon vergeten . Na de koffie maakten we de sloep klaar en met z"n allen achter de startlijn , zodat om 12 uur de eerste 3 sloepen konden starten. 16 min over 12 gingen wij van start en met een snelheid boven de 10 km/h vlogen we de haven uit . En dit hoge tempo konden we aardig volhouden tot de finish . Onderweg na het ronden van Pampus konden we de jongens uit Kampen inhalen , welke ons ook in Amsterdam tot last waren. 7,5 km binnen 46 min dit beloofde wat . Nu maar afwachten hoeveel watt de heren geleverd hadden en het verschil met de Heren uit Muiden met hun Zuyderzee . Op bakboord zat Beert,David,Namle,en Rene" ,stuurboord Bert, Melis,Rudmer en Lute . Uitslag 4e met 128 watt en Zuyderzee 121 watt . Nu moesten wij zorgen om toch een goeie 2e race te roeien , want onze konkurrent zal ons aanvallen . 15.46 onze 2e start met een gewijzigde opstelling op stuurboord , omdat onze nieuwe roeier Durk zijn eerste wedstrijd zou roeien . Het ging goed , maar dit keer bleven we na het eiland Pampus achter de jongens uit Kampen hangen 1 meter verschil en een enkele keer tikte ik hun roer aan .We klokten nu 47 min dus langzamer dan de 1e race oei oei wat zou dat betekenen . Uiteindeljk 7e met 117 watt en onze konkurrent 123 watt , maar na de juiste optelling toch een 0,5 watt verschil in ons voordeel . Toch geweldig om ze te verslaan op hun thuiswater .

Geweldig roeiers van T-2 klasse !!!!!!!!

Een 4e plaats in Muiden, en Makkum 10e konden we wegstrepen , waardoor we in het algemene klassement 3e werden achter Hjoed n Makkie en De Stam . 4e De Steenbok uit st Nyk en 5e de Old Boys van T-1 . Dit was toch een prachtige bekroning na zo'n geweldig seizoen. 7 wedstrijden , de HTen Langweer.
Sávonds een geweldig feest in de tent met de uitreiking van de FSN prijzen . T-2 haalde de 1e prijs in de 1e klasse op en een 3e prijs in het algemeen op .
Jongens succes volgend jaar in de hoofdklasse .

De stuurman.

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring