Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Amsterdam T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Om half 8 vertrokken we met onze spelersbus richting Amsterdam. Op de rotonde van Joure kwamen we Mathijs tegen die ons wel even wilde sturen. Op het water dan, want op de weg moesten wij het als team zelf oplossen. Kranen ging voortreffelijk en we konden ons opmaken voor een wachttijd van een paar uren. Achteraf kwam deze wachttijd heel goed uit, want ’s ochtends kwamen er nog enkele zeer donkere wolken voorbij.

Om 12.47 uur mochten we los, op een startrij om van te dromen. Tegelijk met Oksewiel en Tréwes 1. Wij hadden besloten ons niet gek te laten maken, zo’n wedstrijd hebben we namelijk een keer eerder gevaren. Toen heeft de man met de hamer ons geweldig neergeslagen. Oksewiel opende het bal, wij konden ze goed op de kont blijven zitten. Na de Ajaxfabriek maakten ze wel erg gemakkelijk ruim baan voor ons. Hiervan konden zowel wij als Tréwes 1 profiteren. 

We konden in een mooi slagtempo richting de Amstel. Daar zou de Tréwes 1 bij ons binnendoor steken, dus moest er even een schepje bij. Dit slaagde, met een kleine voorsprong konden we op naar het Olympisch stadion. Op dit stuk konden we onze voorsprong vergroten. Bij het Olympisch stadion kwamen we de Tréwes 3 voorbij, wel leeg hoor zo’n sloep met maar 6 meiden. Maar alle respect voor jullie prestatie. Op de kostverloren konden we de voorsprong op de Tréwes 1 mooi consolideren en hielden we ze op een meter of 150 achter ons. Een goed richtpunt voor ons om het tempo hoog te houden. Dan de grachten in. Stad Kampen is een geweldig mooie sloep, maar niet 1 die je wilt tegenkomen als je aan het grachtengedeelte van de race begint. Tussen de bruggetjes door was er voor ons onvoldoende ruimte hen te passeren, waardoor wij het gat tussen ons en de Tréwes 1 steeds kleiner zagen worden.

Na de grachten nog een klein stukje op de Amstel roeien, om op weg te gaan naar onze Heinekens die in de bus op ons stonden te wachten. Na Nemo kwamen we Stad Kampen voorbij en kon ook Tréwes 1 er langs. Onze eindsprint die was ingezet leek nergens op, maar ja de finishlijn was er gelukkig snel. Na het takelen van de sloep wilden we graag even fris de bus weer in. Op naar het Marinegebouw met de bus, maar ja waar moet je parkeren. Voor de deur! Schoon weer op naar het feestterrein hebben we nog een paar biertjes gehaald bij mooie barvrouwen. Toen de muziek in de tent ophield zijn we met de spelersbus weer richting Friesland gegaan.

In Akkrum kregen we de uitslag door, wij 5e en Tréwes 1 4e. Even later kregen we een uitslag waarin dit precies was omgedraaid. Na wat verwarring bleken we toch verloren te hebben van de mannen en waren zij 4e en wij 5e. Helaas, maar van harte Tréwes 1 met deze puike prestatie! Het eten in de rondvaartboot van Grou smaakte er in elk geval niet minder om. Nog 1 wedstrijd te gaan en dan zit ook het seizoen voor 2011 er alweer op.

AM

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring