Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Langweer T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een week geleden nog in Zwartsluis en nu stonden we alweer in Langwar. Het weer voorspelde nog meer goeds dan vorige week, wat een felle zon en nauwelijks wind. Afgelopen woensdagavond hadden we de sloep al naar Langwar geroeid, dus kranen hoefden we ’s ochtends niet.

Vandaag hadden we gastroeier Max aanboord, die wel even een extra training voor Amsterdam wilde. Met 20 sloepen aan de start, mochten wij als 13e starten. De route was aangepast, dus niet langs de nauwe slootjes en de klokkenstoel. Bij de start gingen we behoorlijk hard weg, in het begin tikten we regelmatig de 10,7 aan. Na half uur roeien sloeg de warmte al behoorlijk toe, goh wat was het heet! De snelheid ging dan ook iets omlaag, maar hij bleef lekker lopen. Veel drinken, want er werd behoorlijk gezweet.

Al snel haalden we een aantal sloepen in, wat altijd een positief effect heeft . Mathys stuurde mooi als één rechte lijn over de wateren en stond alle tegemoetkomende watersporters aanwijzingen te geven welke kant ze moesten passeren, top! Eenmaal op de Goaiingarypster Puollen kregen we een heel klein beetje wind, hier hadden we de Lytse Bear en de GIA in ’t viezier. Al snel konden we beide sloepen probleemloos passeren. Eenmaal weer op de Langweerderwielen was het niet ver meer, met nog drie sloepen voor ons lagen we mooi in de race. We bleven maar sloepen inhalen, maar zagen in de verte de Steenbok aankomen. Uiteindelijk als 3e sloep over de finish en net als in Zwartsluis niet ingehaald, totaal kapot van de warmte, maar wel met een goed gevoel, zou het genoeg zijn voor een top 3?

Natuurlijk kon zwemmen met dit mooie weer niet uitblijven en er sprongen dan ook menig roeiers in het water. Ook Mathys moest er aan geloven en Beert was zo aardig om hem hier een handje bij te helpen. Nadat we onder het genot van een paar biertjes op de kant waren bijgekomen, kon de sloep naar de kraan. Nog even douchen en toen op naar het eten en de prijsuitreiking. Rond een uur of zes was het zover, Mathys nog zenuwachtiger dan ons, want ohohoh, als we in die top drie zaten zou Mathys een paar dikke tuten van Minke krijgen en dat leek hem wel wat.

Eerst de uitslag van de dames: 1e Lady killer, 2e GIA en 3e Oksewiel 1. Toen waren de heren aanbod, 3e waren de mannen van de Twirre met hun nieuwe sloep “Pulp Fiction”. Zouden we dan toch niet in de top 3 zitten, maar gelukkig kwam Minke met het verlossende woord, Mathys mocht bij haar komen voor de volle bak, een 2e plek voor ons! Zoals al verwacht waren de mannen van de Grutte Bear 1e, gefeliciteerd mannen.
Na nog wat biertjes en lekker eten gingen we uiteindelijk met een tevreden gevoel naar huis. Nu op naar Amsterdam!! Tot volgende week.

RW

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring