Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Rotterdam T3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Goed ……………….. ROTTERDAM!! Wat valt er over te zeggen?? Een niet nader te noemen persoon had al aangekondigd, het is een vervelende wedstrijd (zachtjes uitgedrukt). Maar omdat het voor de meesten van ons de eerste keer was om deze wedstrijd te roeien werd er niet naar haar geluisterd. Het was of Veere of Rotterdam. En er werd gekozen voor Rotterdam.

Tevoren was er niet echt goed getraind mede door de late vakanties en het roeien van deze wedstrijd zou gezien worden als een goeie training waar we allemaal ons voordeel mee zouden doen.
3 september lekker vroeg weg om 7.15 uur. Allemaal weer in het bekende busje en op naar Rotterdam. Onderweg nog een plaspauze en al met al mooi op tijd aanwezig bij de STC. Dan stap je uit het busje om ongeveer 10.30 uur en dan komt de warmte je al tegemoet!! Dit beloofde nog wat voor vandaag.

Het kranen ging ook lekker vlot dus voordat we het wisten zaten we op het dakterras van de STC aan een bakkie en wat er allemaal meer nog naar binnen moest worden gewerkt voor de wedstrijd. We moesten echter nog even geduld hebben. Om 11.45 uur maar eens richting de sloep. Met bootjes was het mogelijk om in de sloep de komen die toch wel een behoorlijk stuk onder de kade lag inmiddels door het afgaande tij.
Met z’n allen gesleept naar de wachtkamer vlak bij de Erasmusbrug. Tot nu toe was het nog wel leuk. Lekker om je heen kijken wat er allemaal gebeurde tijdens de wereldhaven dagen. Het werd op dat moment al wel duidelijk het inderdaad zeer woelig water was, dat het eigenlijk al aan de warme kant was wat ons betrof, dat er niet veel wind stond en dat we de heenreis stroming tegen zouden hebben.

De dames in het puntje kregen nog even een lekkere flats rotterdams maaswater over zich heen, echt dweildoornat en dan moest de wedstrijd nog beginnen.
De start zou zijn om ongeveer 13.15 uur. We moesten dus nog wel even geduld hebben. Hieke zag op dat moment de bui (was die er maar geweest) al hangen en kreeg al last van de warmte. Hoe warm het precies was wisten we niet maar het was geen weer om een wedstrijd te roeien!

Ongeveer 13.15 uur massale start bij de Erasmusbrug. Wa lagen wel redelijk en kwamen zonder kleerscheuren uit de gribus. De adrenaline spoot omhoog en met z’n allen roeien als gekken.
Eenmaal uit de massa viel het toch wel vies tegen met de stroming. De warmte maakte er ook niet makkelijker op, en de golven waren verschrikkelijk, wat een ellende. En ophouden deed het ook niet.
Koppen erbij en met z’n allen hangen aan die riemen. Eenmaal in de luwte hadden we wat minder last van de golven maar toen sloeg de warmte genadeloos toe. Proberen iedereen wat bij de les te houden door goed te drinken en doen wat je kan om toch een beetje de vaart er in te houden.

Op naar het keerpunt: hierna hadden we stroming mee, zou toch een voordeel moeten zijn. Dat was het ook wel maar door de aanhoudende golven en deining merkte je er weinig van.
Meer en meer merkte je in de sloep dat de puf er wel bijna uit was. Nog een stukje door de grachten, leuk stukje omdat er vanaf de terrassen flink werd aangemoedigd. Geeft dan toch wel een kik en dus gaan met die banaan.
Dan ben je ineens weer bij de Erasmusbrug. Laatste stukje. We waren al gewaarschuwd dat het nog een zwaar stukje zou worden. Dat was het ook maar met de finish in het verschiet en nog een sloep om in te halen viel het ook weer niet tegen. Eenmaal over de finish was het voor Hieke wel klaar in Rotterdam. Compleet kapot door de warmte. Voor iedereen was trouwens een behoorlijke uitputtingsslag geweest.

Tijdens het kranen wat weer zeer vlot ging bleek dat er meer waren die last van de warmte hadden. Op de pontons lagen meerdere mensen compleet van pampus en werden verzorgt door de EHBO. Dan denk je toch wel even of het allemaal wel verantwoord was. Ambulances en brandweerauto’s moesten er aan te pas komen!! Sloep lag op de trailer, Hieke knapte weer een beetje op door alle zoetigheid die ze kreeg toegestopt. Eenmaal bij de sloep waas het echter toch gebeurt en moest ook bij Hieke de EHBO er aan te pas komen. Al met al duurde het toch wel even voordat er weer wat leven in kwam. Toen het mogelijk was om te lopen op naar de douche en eventueel nog een massage. Na de douche ging het toch een stuk beter gelukkig. 17.00 uur prijsuitreiking, 8e van de 11. Nou ja, wat maakte het nog uit!!

Hierna bij de bus nog lekker met z’n allen ons natje en droogje naar binnen gewerkt en behoorlijk eamelen over wat ons nu weer allemaal was overkomen. Om ongeveer 18.00 uur allemaal weer in het busje en weer op naar Friesland. Onderweg nog even bij de grote M aan gestoken in de polder om de nodige calorien die we waren verloren weer aan te vullen. Altijd lekker na een wedstrijd. Om ongeveer 21.00 uur kwamen we weer aan in Akkrum. We hadden het overleeft maar een wedstrijd op deze manier moest niet te vaak gebeuren daar waren we het allemaal wel over eens.
Wel weten we nu dat er nog behoorlijk getraind moet worden voor Amsterdam zodat we daar dan weer kunnen vlammen (op wat voor manier dan ook)!!

AS

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring