Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Terherne T3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het was weer tijd voor een krachtmeting. Terhorne stond voor de deur. Na een aantal weken rust na de HT hadden we er wel weer zin in. 5e plaats bij de HT dus het zou mooi zijn om deze lijn vast te houden. De resultaten van de vorige wedstrijden vielen toch een klein beetje tegen dus de bealch d’r op. Van te voren goed getraind alhoewel er niet telkens met het zelfde team kon worden getraind. Een paar aanpassingen in de bezetting op het laatste moment en dan maar roeien met de riemen die we hebben. Het zou vast allemaal goed komen. 

De sloep was de woensdag tevoren al naar de startplaats gebracht dus een ieder kon op z’n gemakje naar Terhorne komen. 11.00 uur palaver en vanaf 12 uur start. Het beloofde een roerige wedstrijd te worden. Stevige wind, niet te koud en niet te warm, ideale omstandigheden voor de T3. 12.16 uur gingen we los tegelijk met de Kaag 1. De start ging met grof geweld maar de dames van de Kaag 1 hebben we niet meer terug gezien. Door de harde woei werd het een gevarieerde wedstrijd. Tegenwind, wind mee, zijwind, schuin voor, schuin achter alles was mogelijk in deze editie. Wind mee onder de brug door en op naar het Akkrumer rak. Dit stuk hadden we tijdens de laatste trainingen zo vaak gezien dat dit voorlopig toch echt de laatste keer zou zijn!! 

Het ging echter wel lekker en diverse sloepen hadden we al en werden nog ingehaald voor we weer bij Terhorne waren. Gang is alles dus druk op de riemen houden en weer op naar de brug voor het tweede deel van de wedstrijd. Richting het eilandje nog een aantal sloepen ingehaald, wind tegen en onder die brug door.
Iedereen had wel in de gaten dat het heftigste stuk nu nog moest komen. De laatste trainingen op de Snitsermar waren ook met stevige wind geweest dus we wisten wat we daar konden beleven. Kom maar op met die golven, dat kunnen we wel.

Het viel toch nog wel een beetje tegen richting de pier van Terhorne, pal tegen de wind in maar we kwamen vooruit dus gaan met die banaan. Na het ronden van de boei bij de pier de wind vanaf stuurboord, lekker in de golven om batsen, er kwamen weer een klein beetje HT herinneringen naar boven. Vanaf het starteiland wind mee en dus met gang het laatste stuk in en op naar de finish. Onderweg tijdens een sloep tot sloep gevecht met Spieringen werd ons nog even medegedeeld dat het nog 1200 meter was, was toch mooi om even te weten (lekker belangrijk!!). Hier ging het hartstikke goed dus met z’n allen, kop erbij en skroeien. Er moesten toch nog de nodige golven worden overwonnen voor we het laatste stukje wind mee hadden richting de finish. Alles uit de kast en we waren als 6e sloep binnen na ongeveer 2.20 uur geroeid te hebben.

Over het algemeen toch wel tevreden maar wat het resultaat zou zijn wist niemand (of durfden we niet te zeggen, bescheiden hè). Na een paar biertjes, wat bami, nasi en/of macaroni voor de liefhebber om 18.00 uur de prijsuitreiking. Toch een 5e plekje weten te bemachtigen, zeer tevreden al met al, en stabiel dus! En we gingen met een beker naar huis!! Ook onze nieuwe dames “de dames van Grou” Hieke en Fenna waren in hun nopjes met dit resultaat. Tijdens de zomer lekker met waarschijnlijk een redelijk stabiel team trainen en op naar de tweede helft van het seizoen. Rotterdam zal de volgende uitdaging zijn in september.

AS

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring