Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Terherne T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

We hebben weer een roeirace op ons thuis water bij Terherne voor velen is dit de eerste race na de HT. Enkele roeiers zijn 2wk geleden nog naar Rusland geweest en hebben hier de zware tocht op de Wolga volbracht. Op deze zaterdag was er ook een genomineerde wedstrijd bij Hylpen, omdat wij te weinig roeiers hadden hebben we besloten deze wedstrijd niet te roeien. Uiteindelijk is deze race niet doorgegaan vanwege het stormachtige weer, hiervoor in het plek hebben ze de kameleonrace genomineerd.

Vanwege het feit dat de wedstrijd nu mee telt hebben zich in de laatste week nog al wat sloepen aangemeld, 23 heren en 24 dames teams. Was het vorig jaar nog broeierig warm, nu stond er een stevige bries op de Snitsermar met de wind pal op de brug bij Heerenzijl. Met de start om 12.34 uur gelijk met de Grutte beer kon voor ons de race beginnen. T1 start 2 min later. Mathijs klokt bij de brug nog even de voorsprong op T1 18 sec. dit belooft nog wat. Nu roeien we voor de wind de poelen op en de pk’s komen los. Vervolgens om het eiland en richting het akkrumer rak. Nu krijgen we de wind meer op de kop en zal er nog een tandje bij gezet moeten worden. Op het kanaal van Heerenveen wordt nog eens de roeitijd met T1 geklokt, zij beginnen in te roeien op ons en er is geen tijdsverschil meer. Dit betekent dat wij er nog een schepje boven op moeten doen. Nu komen we op de poelen en beginnen we al sloepen in te halen. Vervolgens weer om het eilandje en tegen de wind in naar de brug. Voor ons roeit de sloep Dikkertje, helaas kunnen wij ze net niet inhalen voor de brug. Maar gelukkig zorgt hij niet voor oponthoud bij de brug. Hier staan de supporters en worden we aangemoedigd. Na de brug krijgen we de volle laag met de wind en golven op de kop gaat het richting de boei bij de pier. Ons roeitempo gaat omoog en de sloep beukt er lekker op los.

Na het ronden van de boei hebben we het zwaarste gehad en kan de slag weer langer gemaakt worden. T1 is al niet meer in het zicht dit betekent dat we aardig uitgeroeid zijn. Nu hebben we een nieuw richtpunt de Toverbal, wij zetten alles op alles om ze voor te blijven en voor hen te finishen. In de laatste bocht voor de finish kunnen wij nog net de Jan van den berg uit Urk in halen en hebben wij de binnenbocht. Nog even de laatste klappen en we finishen voor de Toverbal. Wij hebben knap geroeid met een tijd van 2:11:29 zijn we dik tevreden.
Bram heeft voor de droge worst gezorgd, en Miriam en Thea trakteren op een biertje dit smaakt goed. s’middags is de prijsuitreiking in de tent en zijn we 3e geworden net onder de Grutte beer, dit belooft nog wat voor de rest van het seizoen.

Groeten, BV

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring