Sloeproeivereniging Trewes Friesland

HT race T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Met een goed gevoel gingen we naar Harlingen toe , met in het achterhoofd ,2 maal in de top 10 ( Grou-Lemmer ) geroeid moet dit lukken .Geen van de heren had op het Wad getraind , alleen de stuur was vanaf maart op het Wad te vinden ,,Hij trainde de dames ,,Onvervaard " een 6 persoons sloepje . De zelfde ploeg als Grou , zat in de sloep voor de HT. Toch redelijk getraind , maar door de vele nieuwe roeiers schoot de training er wat bij in . Maar de laatste training door het Jousterslootje ( schuitegat ) richting Joure maakte toch veel goed .Het thuisfront werd al ongerust , omdat de heren normaal al een uur eerder bij de vrouw waren ging regelmatig de telefoon .

Wij mochten 5 min. na T1 en T3 starten , dit gaf geen voordeel , want na het verlaten van de haven , zagen we ze niet meer . Maar geen paniek . De mannen hadden er zin in , want men ging stug door met het roeien . De golven kwamen vanaf stuurboord ,wat voor de slagroeier problemen gaf, Beert moest Bert volgen . Bij een drinkpauze, vloog Bert zijn riem nog over de boot naar bakboord . Na een uur raakte men gewend aan de golven . We werden door een paar sloepen ingehaald , maar wij haalden ook veel in . Gegeven moment , kwam Razende Snol en Grutte Bear voorbij . Een tijdje konden we ze volgen op afstand , maar daarna zag ik ze niet meer . T3 hadden we na een flinke tijd pas te pakken . Even bleven we erbij , maar we moesten richting T1 . Vlakbij het Schuitegat zag ik de T1 en de jongens gingen d'r nog even tegenaan . Bij het in gaan van het schuitegat , zaten we plotseling weer vlak achter de Grutte Bear . Ze schrokken er zelfs van . Haalden hier de Brijbek en Oksewiel in . Jongens wat ging dat lekker hier . Maar het werd snel ondieper en het inhalen ging ook niet meer . Een tijdje zaten we achter een sloep uit Bruinisse , maar na de gele boei SG16 zagen we kans ze te passeren . Tot de SG20 hadden we last van de ondiepte , maar daarna richting de SG7 groen was het goed diep . Hier nog de Kromme Dick voorbij en op naar de finish , alles werd er uitgeperst ,,heel goed mannen klasse" 1.38 achter de T1. min de 5 minuten , dus in ons voordeel . De trewes 3 kwamen na 26 min over de finish , zeer goed !!!!!!

De officiele uitslag was pas zaterdagavond bekend (T1 13e ,T2 10e en T3 4e bij de dames ) Het werd s"avonds een groot feest, waarbij de dames van ,,Onvervaard" ook aanwezig waren , zij werden 2e bij de dames.

Mathijs

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring