Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Lemmer T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Na een tevreden uitslag vorige week in Grou konden we ons weer opmaken voor Lemmer. Het weer was in Lemmer op en top, alleen om te roeien was het zelfs een beetje te mooi. Om die reden konden Bram en Jasper helaas ook niet aanwezig zijn, er moest namelijk gekuild worden. Gelukkig was Teo van de T1 zo vrij om bij ons in te stappen en onze nieuwe aanwinst Rudmer stond voor zijn eerste vuurdoop. Ook onze nieuwe stuurman kon ons niet bijstaan deze race, maar gelukkig was Johan bereid het helmhout over te nemen.

We starten in Lemmer om kwart voor 1, samen met Arad uit Terschelling. Na het verlaten van de haven kregen we de wind mee en stond de zon volop in het gezicht te schijnen, dit beloofde nog wat. Voor het ronden van de tweede boei (na een dik half uur roeien) hadden we al een aantal sloepen ingehaald en waren we een klein stukje uitgelopen op Arad. Rudmer: "Jeetje jongens, mat dit de hiele rit sa hurt?" Waarop wij antwoorden: "Ja!, troch sette, my syn allen". Wat waren we blij dat we na het ronden van de boei weer een beetje tegenwind hadden en de zon in de rug kregen, eindelijk wat verkoeling. Nu op naar de Langesloot.

In de verte zagen we de Razende Snol aankomen en dat was dan ook de eerste sloep die ons in heeft gehaald. Het lukte ons wel om hieraan op te trekken en het heeft dan ook lang geduurd voordat ze echt ver bij ons vandaan konden roeien. Bij het passeren van de brug leek Arad het gat weer dicht te gaan roeien; "wel gloeiende gloeiende, dit zal ons toch niet gaan gebeuren!" Uiteindelijk is het ze niet gelukt en zijn we zelfs nog weer verder op hun uitgeroeid. Maar wat was het een lang warm stuk door de Langesloot, die natuurlijk niet voor niets zo heet. Het feit dat we veel sloepen inhaalden tijdens de hele wedstrijd deed de stemming goed in de boot.

Na het Brandemeer en over de Brekken weer koers naar Lemmer, met de Tréwes 3 in het vizier. Na het inhalen van de dames zagen we in de verte de Grute Bear uit Joure aankomen. We waren er al snel over uit dat we die maar even voor moesten blijven tot de finish. Dit heeft nog de nodige inspanningen gekost, maar uiteindelijk waren wij toch degene die de finsihlijn als eerste passeerde.

Na een biertje of twee kwam daar in de verte nog een blauw witte sloep aanzetten, ja waarempel, het was de T1. We waren bijna 4 minuten op ze uitgeroeid, zou het genoeg zijn.......Dan de prijsuitreiking: Voor ons een 8e plek in het algemeen klassement, 4 plekjes boven de T1.

Vervolgens zijn we met alle drie teams afgereisd naar Aldeboarn, waar bij Moeke een heerlijk buffet voor ons klaarstond en we nog even na konden praten over een geslaagde dag.

RW

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring