Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Grou T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor ons de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Wij zijn erg benieuwd hoe wij ervoor staan. Vorig seizoen te weinig wedstrijden geroeid en de wedstrijden die wij geroeid hebben is er redelijk tot matig gepresteerd. Dit tot gevolg, dat wij na enkele jaren gedegradeerd zijn uit de hoofdklasse. In een nieuw jaar hebben wij een paar nieuwe roeiers mogen verwelkomen en een stuurman mogen begroeten die ons alle trainingen kan begeleiden.

Het weer in Grou was niet des Grousters, want normaal gesproken schijnt hier altijd strak de zon en is het roeien onder warme temperaturen. Vandaag veel wind met een start voor ons iets na half 1 tussen de pallets van Halbertsma. Het eerste stuk lekker de wind in de rug, helaas moesten we na de start direct afremmen voor een passerend vrachtschip op het Prinses Margrietkanaal. Zo dicht bij een vrachtschip zijn we zelfs in Rusland niet geweest. Wij konden het vrachtschip met onze riemen raken, in tegenstelling tot ons avontuur in Rusland zaten wij nu wel aan de goede kant van het vrachtschip.

Startend met Salland hadden wij verwacht dat zij met hun ranke boot wel bij ons weg konden roeien. Dit lukte hen niet. Tot aan Ie-sicht lekker de wind in de rug gehad om ons op te maken voor het tweede deel van de race volledig tegen de wind in. Na Ie-sicht kwamen de mannen van de Stam ons voorbij roeien. Ook dit jaar ziet het er weer goed uit bij de mannen uit Joure. Onderweg bij de Alde Feanen konden we de aanval op de "kano" van Salland inzetten. Deze werd gepasseerd. Na deze inhaalactie hadden we veel boten in ons vizier, maar ons doel om bij de Tréwes 1 te komen mocht niet slagen. Na Trije hûs had ik persoonlijk verwacht nog wel een stukje met de wind mee te hebben, maar dit was op de laatste paar honderd meter absoluut niet het geval. Op het PM-kanaal een lekkere tegenwind, daar moesten we zorgen dat wij de mannen van de Steenbok voorbleven. In deze missie zijn wij geslaagd.

Na de finish kregen we alweer leuke aanmoedigingen van onze Tréwes 1 collega’s dat ze ons weer een jaar voor kunnen blijven. Door onze nieuwe sleepwaarde ontbrak echter het referentiekader. Al deze Tréwes 1 aanmoedigingen bleken daarmee ook te voorbarig, want in de einduitslag bleek dat we ze voor zijn gebleven. Met een 9e plaats kunnen wij tevreden zijn en een beter seizoen neerzetten dan vorig jaar. Wie het laatste lacht… Door onze degradatie toch eens een eerste prijs gewonnen, maar ja dat is dan wel in de eerste klasse. Op naar Lemmer!

Alwin Mulder

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring