Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Vechten op de Vecht T3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 


Het was zover: het seizoen ging weer beginnen!! Sloep opgeknapt in de winter, gesleept en ook nog een paar keer getraind van te voren, we waren er klaar voor (NOT). Nieuwe wedstrijd, dus geheel blanco allemaal in het busje op naar Weesp. Leuk ritje en het was weer gezellig met z’n allen. De sloep wordt naar de havenkom gebracht en met z’n allen op naar de tent die verderop staat. Nog wat eten en drinken en dan maar weer naar de sloep om van start te gaan. Het was, ondanks dat het nog maar 2 april was, behoorlijk warm dus nog maar even insmeren en met alle damessloepen achter de startlijn wat behoorlijk krap was. We lagen nog niet eens klaar toen we al konden vertrekken, tussen 2 versmallingen door dus wel even opletten geblazen!!

Toch ging het niet helemaal goed, bij de eerste versmalling was Welmoed ineens de helft van het blad kwijt, eventjes was er toch wat paniek in de sloep. Zo’n beetje iedereen stopte we mee en begon te trekken aan de reserve riem die tevoorschijn moest komen. Eerst maar even een paar slagen naar de Vecht, reserveriem pakken en dan de koppen erbij. Het was een korte wedstrijd (11,5 km) dus ook met een reserve riem zouden we het wel redden. Welmoed heeft de hele race geen kik gegeven en geroeid met de riem die ze had maar bij de eerstvolgende training had ze wel zoiets van met die riem roei ik nooit meer!!

Het was een leuke wedstrijd met een bochtig parcours. Veel sloepen ingehaald wat wel in de smaak viel bij Hieke. Als roeister van Grou was het een verademing om ook eens sloepen in te halen en niet als laatste over de streep te komen. Alles ging verder goed, geen verdere ongemakken dus toch wel tevreden over de finish. Zodra de dames waren gefinished gingen de heren van start. Na het douchen langs de kade liggen kijken hoe deze voorbij kwamen en daarna op naar de kraan. Hier kon een tas (gekregen van de organisatie) met allerlei lekkers worden verorberd samen met wat biertjes. We moesten toch wachten op de man van de kraan dus …. gezellig zitten in de zon. Toen er op een gegeven moment toch was gekraand en de sloep dus weer op de trailer lag allemaal weer in het busje en weer op naar Friesland. Later werd bekend dat er een 7e plekje in het algemeen klassement was bemachtigd.

Misschien een beetje tegenvallend maar het was toch ook wel een beetje de verwachting. Het was echter de eerste wedstrijd nog maar dus we wisten nu wat ons te doen stond.
Goed trainen en op naar de volgende wedstrijd te weten de Slag om de Zaan. Altijd lastig!!

AS

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring