Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Jaarverslag T2 2010

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een uitgebreid verslag zal dit niet worden. Per slot van rekening hebben wij afgelopen jaar maar 7 wedstrijden achter de rug. Rijmen kunnen we bij Tréwes 2 ook niet, dus dan toch maar wat woorden aan ons seizoen spenderen.

Ook dit jaar waren wij weer actief in de sportschool in Heerenveen. In november 2009 zijn wij weer begonnen met 1x per week aan de gewichtjes te hangen.

Alle weken wedstrijden van 1000 meter op de ergometer, dit doet ons goed, maar wat kan 1000 meter dan een eind zijn zeg.

Onderhoud, zie voorgaande jaren. Weinig tot niets of zouden we dan eindelijk eens steuntjes voor de drinkflessen maken? Hier lobbyen wij al net zo lang over als over de aanleg van de zuiderzeespoorlijn. Die komt er voorlopig ook niet, dus ook in 2011 zullen we het er nog eens over hebben, net doen alsof er toch wat gaat gebeuren en dan weer afhaken.

Grou, staat in ons heugen gegrift als de wedstrijd met een zeer gezellig feest. In de snackbar daagt Bram de mannen van de marine uit. Zij hebben T-shirts aan van KIM, maar daar schijnen ze niet bij te horen en doen hier wat minachtend over. Wij toen maar vragen of ze dan allemaal dezelfde naam hebben. Daarna begonnen ze te pochen over het feit dat ze de Tréwes 1 bij konden blijven. Met dit soort opmerkingen kun je ons de hele avond wel vermaken. Resultaat 11e.

Op de dag van de arbeid mochten wij aan de arbeid in jawel Lemmer. Veel kunnen wij ons niet herinneren van de wedstrijd. Terwijl je daar toch echt 2 keer hetzelfde stuk roeit… In de bus naar Amsterdam hebben we het er nog over gehad wanneer wij voor het laatst in Lemmer waren. Dit bleek toch echt in 2010 te zijn geweest, zo weinig wedstrijden en toch nog zo weinig opslaan. In elk geval waren we hier 11e, maar eerlijk toegegeven dit moest wel even worden opgezocht. Lute gaf de uiteindelijke doorslag, nou Lute als jij je zoveel van het jaar kunt herinneren ben je bij deze benoemd om volgend jaar het jaarverslag te schrijven.

Over functies voor Lute gesproken, penningmeester is niet het meest handige want op Terschelling ben je 1 nacht je portemonnee kwijt geweest. Door een eerlijke havenmeester kon je toch nog een kaartje voor de terugreis kopen. De meeste anekdotes van het weekend volgden zich aan het eind van de feestavond in snel tempo op. Eerst zat Tije van zijn zijn middel tot aan zijn kleine teen onder de mayonaise. Kan dit ook in de vergister? Nog niet omgedraaid of zien we Bert uit de feesttent komen fietsen, de hekken in rijden en met een salto van zijn fiets afstappen. Doe jij dit altijd zo? Na een hotdog op naar de boot van Utrecht en menig biertje te hebben genuttigd meenden we toch echt wel de laatste Tréwes gangers te zijn. Maar nee hoor daar kwam Bert nog vrolijk aanlopen met een schone dame aan zijn zijde om ons af te lossen.

O ja resultaat van de HT race 24e, of laten we zeggen dat we er meer dan 100 achter ons hebben gelaten.

Hindeloopen, hoge golven nog mooier dan de HT dit jaar. Wedstrijd was verkort, gelukkig maar want anders peddelden we daar nu nog. Een goede opsteker deze wedstrijd was dat we de Twirre voor konden blijven. Dit deed ons mentaal goed, totdat we constateerden dat ze hun roer waren verloren. Mede door Wim zijn droge worsten werden wij 12e. Op naar de barbecue! Zeer geslaagd met veel activiteiten, zoals voetballen, touwtrekken en spijkerslaan, waarbij de spijkers op het laatst zelfs groter waren dan de hamers.

In Terherne hebben we ons in de tent vermaakt door een wildwatershow van Bram. Prullenbakken vol water konden de meiden van Tersoal ontvangen. Als een van de laatsten de tent uit en zelfs nog geholpen met het opvouwen van diverse sponsorvlaggen. Het uiteindelijke doel om er een John Deere vlag aan over te houden is helaas wel mislukt.

Na Terherne een hele tijd niets. De zomer voorbij en nog steeds een hele tijd niets om begin oktober de sloep weer eens van zijn havenplaats te halen en een wedstrijd in Langweer te roeien. 6e zou het er dan toch nog van komen dit jaar? Nee we moeten eerlijk bekennen dat het deelnemersveld hier niet volledig is. Ook na Langweer een gezellig feest. Bij het schrijven van het jaarverslag zijn we er ook al achter waarom we ons van Lemmer niets kunnen herinneren. Dit was namelijk onze enige wedstrijd zonder aansluitend gefeest te hebben.

De laatste wedstrijd van het jaar was dit jaar in Amsterdam. Een geweldige tocht met jawel ook weer een gezellige nabespreking. Eerst op de kade het bier van de vrouwen opdrinken om een goede bodem te leggen voor het driegangen menu in wegrestaurant de Zingende Wielen. In een tijdsbestek van 1,5 uur wisten ze daar 30 schnitzels te bereiden. Bij vertrek vergat Remco iets. Wij willen dit jaar ook snel vergeten want de resultaten zijn ons niet naar het zin. In Amsterdam 22e toch nog 2 plekjes gewonnen ten opzichte van de HT.

Samenvattend veel lol weinig wol. Op naar 2011 nieuwe sleepwaarde nieuwe uitdaging?

Beert en Alwin

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring