Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Jaarverslag T3 2010

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Na het reguliere kluswerk aan sloep en riemen werd weer begonnen met roeien in maart. De trainingen begonnen al vroeg omdat de uitdaging van 2010 al vroeg op het programma stond. In het paasweekend begin april zou worden deelgenomen aan een roeimarathon in Kampen.

In het kader van Sail Kampen zou er voor een goed doel non-stop geroeid worden door 4 ploegen. 2 uren roeien 6 uren de tijd voor douchen, bijtanken, slapen etc. Vol goede moed werd er begonnen aan deze uitdaging. Het roeien in de Berend Koster ging ons goed af. Er hoefde natuurlijk ook niet als een gek geroeid te worden maar een beetje tempo en wat kilometers maken was toch wel een doelstelling van dit weekend.

Het zou een geweldig weekend worden, goeie sfeer met z’n allen, goed georganiseerd en een ervaring rijker qua roeien. Na 8 keer 2 uren roeien is het toch wel een aanslag op je lichaam maar op de één of andere manier went je lichaam er ook aan. Later in het seizoen zou dit zich wreken, hierover later meer.

Aan het einde van het weekend bleek er 5000 euro te zijn opgehaald voor de goede doelen, een geweldig resultaat.

Na deze belevenissen werd er stug door getraind voor het begin van het roeiseizoen, Ijmuiden stond als eerste op het programma. Dit werd de vuurdoop voor John als stuurman van de T3. Hij heeft het goed gedaan en ons naar een 5e plaats gestuurd.

Volgende was Grou. Natuurlijk was het weer mooi weer zoals gewoonlijk, toch vielen de omstandigheden mee en was de verwachting hoog. Na zo ongeveer het hele veld al voorbij geroeid te zijn voor de helft van de wedstrijd was het gevoel heel erg goed. De 2e helft van de wedstrijd ging iets moeizamer maar we voelden ons sterk.
Resultaat een 4e plaats. Hier werd dus wel een stijgende lijn voor dit seizoen gezien.

Als volgende was de HT aan de beurt. Theoretisch zou dit toch het hoogtepunt van het jaar moeten zijn. Aan de wal staande waren we er heilig van overtuigd dat dit een snelle race zou worden. Het was rustig weer dus goede omstandigheden zou je zeggen……!!

Hier komen de geroeide uren in Kampen om de hoek kijken. Na 2 uren waarin het heel goed ging kwam de klat er in. Op de één of andere manier hadden onze lichamen het wel bekeken. Maar omdat je op dat moment midden op het wad zit is het natuurlijk niet mogelijk om er ook daadwerkelijk mee op te houden. Verschillende personen begonnen zich vol te proppen met eten, en high energy shots om de gang er weer wat in te krijgen. Het mocht niet baten, en toen moest het schuitegat nog komen!!

Dit werd dan ook een ware marteling. Het was er op dat moment verschrikkelijk druk met allemaal van die ……………… die maar niet aan de kant wilden gaan etc etc. Er is heel wat afgevloekt. Maar wat op het wad gebeurt blijft op het wad dus ………

Uiteindelijk komen we dan toch aan op Terschelling. Godsamme …………………… wat een klote wedstrijd met goed weer nota bene. Geef ons maar wat anders wat dat betreft.

Goed we zijn aangekomen en we hoefden ons dit weekend niet druk te maken om de prijsuitreiking, dat werd dan ook niet gedaan.

Het werd natuurlijk toch een heel gezellig weekend op de camping met alle activiteiten die er georganiseerd werden.

Zaterdagavond toch maar naar de prijsuitreiking want wie weet valt er toch nog wat te halen. Wat was de oogst van deze HT?? Een heel klein bekertje voor de T1 voor een 15e plaats! Waar het bekertje is gebleven is niet bekend, heeft het de vaste wal uberhaupt wel gehaald???

Trewes 2 werd 24 en wij zijn 12e geworden.

Conclusie: toch nog de beste van de vereniging (en we zijn er trots op).

Na de HT even een aantal weken geen wedstrijden maar op een gegeven moment komt Makkum aan de beurt. Gerrit kon niet sturen deze keer en dus zat John weer aan het stuur.

Er werd door de organisatie verwacht dat we op tijd aanwezig zouden zijn en we moesten dus op tijd kranen. Zo gezegd zo gedaan. Het is dat het prachtig weer was en je lekker buiten kon zitten maar om om 10.30 uur al klaar te liggen terwijl de start pas om 12.00 uur zou zijn was wel een beetje overdreven. Dit doen we dus niet weer!!

Toen het eindelijk zover was om dan maar in de sloep te stappen had niemand er meer zin in en dat gold niet alleen voor ons. Toch nog maar even het ijsselmeer op om de race te roeien. Het was verschrikkelijk heet maar toch hebben we ons er goed doorheengeroeid (vonden we zelf). Het resultaat viel echter wel tegen een 8ste plaats was ons deel.

De volgende race op het lijstje was de Kaagrace. Ook hier was het mooi weer maar er stond een straffe wind, net wat voor ons. En dat bleek. In 2009 werd deze race voor de eerste keer door ons geroeid en was het allemaal nieuw. Nu was de route bekend en werd er ook beter geroeid. Een 4e plaats was het resultaat en een heel gezellige dag weg.

Het weekend hierna was het tijd voor de nodige ontspanning. Het WK voetbal was in volle gang en door de T3 werd de jaarlijkse BBQ georganiseerd. De heren moesten nog even roeien in Hindelopen waar een heel straffe woei was opgestoken. Maar daar hadden wij gelukkig geen last van.

De BBQ was een groot succes op het erf van de familie Scholte. Ook aan de kinderen was gedacht en mede daardoor konden de groten ook genieten van het eten en drinken.

Als tussendoortje werd er geroeid in Terhorne. Deze wedstrijd was voor de dames niet genomineerd maar wel voor de heren, toch wilden we graag meedoen.

Ook hier was het enorm warm, de route werd zelfs een aantal kilometers ingekort vanwege de omstandigheden.

Gerrit had een spuit met heerlijk koel water mee aan boord. Gelukkig wel want anders waren er volgens mij doden gevallen. Nadat de sloepen die voor ons waren gestart waren ingehaald werd er het grootste gedeelte van de race voorop geroeid. Geeft wel een kik maar hoeft niet altijd het gewenste resultaat te geven vooral onder deze omstandigheden. Op het laatst van de race zagen we toch een aantal herensloepen snel op ons in lopen. Het zou ons natuurlijk niet gebeuren dat we toch nog ingehaald zouden worden!!! Tandje erbij, wat water erbij en op naar die finish, als eerste over de streep, hartstikke goed geroeid!!!

Vol goede moed naar de prijsuitreiking om die 1e prijs op te halen maar …… wat zullen we nou beleven 2e!!! Hoe is het mogelijk. 18 minuten sneller geroeid dan de nummer 1 …………………… jammer jer.

En toen was het zomer, trainingen op een lager pitje. Combi’s met de T1 en veel plezier gemaakt tijdens deze ‘trainingen’.

Na de zomer kwam de klat er een beetje in. Doordat er een aantal meiden met blessures kwamen te zitten was het niet mogelijk om Rotterdam te roeien.

Door met 2 roeisters van Grou te roeien konden we toch meedoen aan de Zwartewater race. Na een paar keer met deze samenstelling te hebben getraind van te voren gingen we naar Zwartsluis. Het weer was goed ondanks een stevige draaiende wind en was het dus goed te doen. Het ging als een tierelier en dit zou, naar later bleek een 4e plaats op leveren. Hartstikke goed met dank aan de Grousters.

Hierna werd er nog meerdere keren volle bak getraind op de thuiswateren van Oldeboorn. Dat moest ook wel omdat Amsterdam op het programma stond, altijd lastig. Ook hier weer mooi weer zoals we gewend zijn in Amsterdam. Echter niet te warm dus gaan met die banaan. Voor deze gelegenheid hadden we Pip binnen onze gelederen. Laten we zeggen dat haar aanwezigheid voor een extra dimensie zou zorgen. Het was een zware race, hoog tempo en met de T1 op onze hielen was het een uitdaging op zich. Toch zijn we ze voor gebleven, terwijl ze maar 4 minuten hoefden in te lopen!!! Stelletje watjes.

Het resultaat was een 6e plaats. De prijsuitreiking hebben we echter niet meegemaakt omdat er met alle 3 de ploegen werd afgereisd naar de kop van Noord Holland om daar met z´n allen te gaan eten. En omdat dit de laatste gestuurde race was van Gerrit een waardige afsluiter van het seizoen.

Al het al was het weer een gezellig seizoen met hoogte en diepte punten. Het uiteindelijke resultaat voor het NK was een 4e plaats (stijgende lijn). Wie weet wat er in 2011 gaat gebeuren maar er zullen vast de nodige doelstellingen worden uitgesproken in de aanloop van dat seizoen.

Tot volgend jaar

AS

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring