Sloeproeivereniging Trewes Friesland

IJmuiden T3 2010

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De eerste wedstrijd van het seizoen, toch altijd spannend. We vertrokken s’ochtends om half negen vanuit het doolhof in een heus busje. Dankzij sponsoring van de vereniging zaten we gezellig met zijn allen bij elkaar. John mocht laten zien dat hij het BE-rijbewijs echt verdiend heeft, tevens mocht hij laten zien of hij een wedstrijd kan sturen. Via de Afsluitdijk ging het richting IJmuiden.

Voor proviand onderweg was weer gezorgd. Onderweg een plaspauze en als je dan uit het busje wilt, dan moet je ook net zo lang buiten blijven als dat er pauze is. Het stadion van AZ bewonderd en toen kwamen we toch echt aan in IJmuiden. De sloep laten kranen en met vier man deze mooi naast de Orkaan geparkeerd. En dan afwachten tot de race begint. Vrouw Hartlief was weer zo slim om de helft in het busje te laten liggen en dat busje vinden was toch niet heel makkelijk. De veerboot King of Scandanavian bewonderd die in de haven lag te wachten op vertrek. Goed, puppypower had zich weer bij het team gevoegd. En we moesten nog langer wachten, dus maar met zijn allen naar de wc en ja daar moet je toch echt voor betalen. We hadden startnummer 24 van de 74 en moesten dus om 12.51 starten. Goed starten dus, gezamenlijk met twee mannenslopen. Nummer 22 was vrij snel achter ons, maar nummer 23… Ja die bleef heel lang achter ons plakken. En verdorie na het keerpunt hadden ze ons toch ingehaald. Onderweg was het voor de verandering warm. We werden voorbijgeroeid, roeiden voorbij en werden voorbij gevaren door een joekel van een vrachtschip, ja dan voel je wel klein…. Na 1 uur en 42 minuten kwamen we gesloopt weer in IJmuiden aan. John was geslaagd voor de test van stuurman. Gevoel over de wedstrijd hadden we niet echt. Om te zeggen dat de sloep nou zo lekker liep, nee niet echt. Maar goed je kunt alleen maar afwachten tot de uitslag en ondertussen theorieën bedenken voor de trainingen. En we kwamen tot de conclusie dat we toch echt een moeder eend, oma eend en puppy power aan boord hebben. Dus douchen in de sporthal, wat weer gemengd was, maar er waren geen mannen te bekennen. En snoepen van het eten en drinken dat mee was gebracht in het busje. De Tréwes 1 heren waren er van overtuigd dat ze met een prijs naar huis zouden, zelfs met twee prijzen. Wij hadden daar een ander idee over. En vermoedelijk hadden we gelijk, want voor de prijsuitreiking waren zij al richting huiswaarts in hun vip bus. Maar goed wij gingen wel wachten op de prijsuitreiking en tot onze verbazing werden we 2e in onze klasse en 4e overall.

De prijzen van de West-Arvada gingen ook met ons mee, zij waren al weer op weg naar het eiland. Wij gingen ook weer op weg naar Friesland, onderweg moest er wel een stop worden gemaakt bij een Mac. Oke, dan maar de eerste de best, die van Alkmaar dus. Het busje plus sloep strak in de berm geparkeerd. In de Mac waren we niet het enigste roeiteam wat ging macen, het team van de onvervaard had hetzelfde idee. Die Mac, het blijft toch een apart iets en vooral die kranen die ze daar hebben. Goed, we gingen weer verder op weg naar huis. Sommige maakten iets minder mee van de terugreis. In Aldeboarn werd de uitslag getoond aan de heren van de T1. De uitslag had te lijden onder hun vernielzuchtige handen, het werd al snel een prop papier. Moe, met blaren hier en daar werd er nog nagezeten of ging men lekker naar huis. Zo dat was de eerste wedstrijd van het seizoen, toch goed uitgevallen.

AH

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring