Sloeproeivereniging Trewes Friesland

12 april 2008 Grou T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Garantie voor mooi weer, zo stond Grou al jaren bij ons bekend. Ook dit jaar viel het weer ten opzichte van de voorspellingen niet tegen. Droog, maar met een flinke bries van start, om daarmee tot en met de helft van de roeiwedstrijd (bij Ie-Sicht) heerlijk te roeien. Het eerste stukje op het pikmeer hierbij uitgesloten. Door de sluizen om it eilân heen hadden we de wind pal in de rug of eigenlijk op de buik.

De eerste boot die wij als een speer voorbijgingen was een roeiboot met twee supporters. Annette en Doutzen vonden het leuk om met ons mee te roeien, maar gaven snel op en zijn ook met bootje in het riet tot stilstand gekomen. Normaal gesproken hebben wij in dit stuk van de race altijd problemen met te weinig water onder de boot, onze boot roeit op dit stuk altijd als een ploeg. Dit jaar door de wind waren wij de sloot uit voordat wij het in de gaten hadden.

Na Ie-sicht werd het hard minder, wij moesten met een veel kortere slag de wedstrijd vervolgen. Hier hebben we nog niet op getraind en het voelde dan ook alsof er lood in de armen schoot. Het maakte weinig meer uit of je de riem in of uit het water had. Voor mijn gevoel was het door de wind even zwaar geworden. Op het eerstvolgende meertje hadden we pal tegen de wind, heerlijk de wind zo vol op de boot. Een mooie training voor de HT-race. Eindelijk eens wat boten om ons heen, want door onze late start hebben we tot en met Ie-sicht haast geen boot gezien, behalve een tanker die precies in onze koers voer. Het wedstrijdgevoel ontbrak hierdoor enigszins, toch maakt het parcours veel goed. De organisatie was verder ook super en na de wedstrijd hebben wij ons verder prima vermaakt in de jeugdherberg.

Het resultaat voor ons viel enigszins tegen, met een 13e plaats konden we niet tevreden zijn. Het feest was er in elk geval niet minder om, maar dat wij harder moeten roeien is ons wel duidelijk geworden. Gelukkig kunnen wij aanstaande zaterdag alweer een poging doen om bij de beste tien te komen. IJmuiden staat op ons te wachten.

AM

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring