Sloeproeivereniging Trewes Friesland

1 mei 2008 HT race T1

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vrijdag 1 mei was het dan weer zover. Wat de schrijver betreft van dit stukje is het mijn eerste keer met Trewes1 dat ik meedoe aan de HT, dus allemaal een hele ervaring.

De HT starte dit jaar erg vroeg, vanwege het vroege afgaande tij. Het weer was verder erg mooi ,een matige westenwind. De eerste sloepen waren al om half 8 gestart.

Na vertrokken te zijn uit Aldeboarn (om 6 uur!) werd er koers gezet naar Harlingen. In Harlingen gearriveerd was er al een enthousiaste roeier die zijn pak jus d órange met de hele ploeg ging delen. Dat was nou ook niet nodig! Voorbereiding voor de start , eten (de spaghetti van half zes gleed nou niet erg lekker naar binnen op dit vroege tijdstip); warm blijven, want het was nog redelijk koud) en toen de sloep in, opstelling voor vandaag ; links achter Camiel, links voor Arjen, links voor midden Jelle, rechts voor midden Teije, links achter midden Harm, rechts achter midden Melis, links hekkensluiter Lammert, rechts hekkensluiter Jeen.

Stuurman, coach, mentaal begeleider, afknijper en eventuele wissel Harmen. Vaste wissel niet aanwezig. (Tevens geen appeltaart aanwezig.)

Start was om tien over 8 Doel: winnen! We moesten de Arad bijblijven. De Arad zou 1,5 minuut sneller moeten roeien dan Trewes 1. en dat lukte!!……… tot na de Pollendam…nou is me verteld om zo veel mogelijk te schrijven over het feest rondom de HT, maar we moesten er toch eerst heenroeien. We hadden op zich de vaart er mooi in. De wind kwam van BB in. Na een paar dipjes kwam het schuitengat al snel in zicht en…. De Brijbek was ook al gepeild. Wat een vaart ineens… Het schuitengat - altijd spannend om de ondieptes- werd zonder grondingen gepasseerd. Het laatste stuk nog alles uit de kast. Iedereen begon toch in het laatste stukje redelijk af te dorren. Tussen de pieren van West Terscelling de eindsrpint in gezet en 3 uur en 25 minuten na de start werd er over de finish gespurd. Het zat erop.

Nu dan.. .. de verdere vakantie kon beginnen. De Zeus met vaste schipper Pier lag net zoals andere jaren weer voor de feesttent in vol ornaad op ons te wachten. De slaapzalen waren ingericht, de voederzaal was in orde, het zonnedek was klaar om besprongen te worden, het middageten was geregeld en de koelkasten waren goed gevuld met bier. Wat wil een mens nog meer. Vrijdagmiddag .. vrije middag………………………………………………………………

Zaterdag middag tijd voor het Trewes ritueel, een middagevenement. Ditmaal met de bus naar west aan zee waar we het strand onveilig gingen maken met sportevents!. Golfen, vliegeren en pijl en boog schieten. Helaas ging het strandzeilen niet door vanwege een te zwakke wind. Het pijl en boog schieten ging iedereen toch redelijk af, het golfen was voor de meeste zo te zien de eerste keer en het vliegeren was spectaculair. Als laatste een soort groot Rad opgelaten (een reuze vlieger) Erg mooi gezicht!. He,He na deze inspanningen tijd voor andere zaken.

Om 8 uur begon het feest in de grote tent. De prijsuitreiking! Alvorens het feest begon was er een trieste gebeurenis waar te nemen. Een rouwstoet van Trewes1 bevond zich naar het podium om de laatste eer te bewijzen aan de 1e prijs van 2007 (de sloep). De prijs werd waardig en eervol “ïngeleverd”. Al snel werd het verdriet weggedronken. Als eerste de dames van Trewes 3 een 6de plek ! Wat een goede prestatie met veel nieuwe mensen in het team. Ze waren zelf ook dik tevreden. Bij de heren Trewes 2 een 14de plek wat bij de heren van Trewes 2 zelf wat tegenviel, maar goed altijd bij de top! En toen de Trewes 1 mannen, bij de 5de plek was het dan toch zover. We konden het podium op om de 5e prijs op te halen. Niet slecht! En zeker motiverend om volgend jaar weer hoger te eindigen!. Als eerste geeindigd de heren uit Makkum van de Twirre. Dik verdiend !

Prijzen weggeven en het feest kon voortgezet worden. De Trewes 1 geldpot functioneerde erg goed. We stonden niet droog! Sterker nog, we begonnen langzaam aan vol te lopen! Na het later werd stond half Trewes 1 in T shirts van hoge school Rotterdam te hossen, had diezelfde persoon die ook al zijn jusdórange gedeeld has, ook zijn klompen gedeeld met Trewes 2. Deze waren er snel klaar mee en hebben de klompen gevuld (gepurd) . De man zonder klompen is later gesignaleerd in het dorp op sokken, de enige roeier met blaren onder zijn voeten.

….. en bier… en bier…. en ……..zondag…. met de Zeus naar Harlingen; alles weer opgeruimd en bij Bowe in Aldeboarn nog even wat vet in het kanaal gedrukt.. tijd om naar hus te gaan..

Een zeer geslaagde HT bij elkaar. Met speciaal te noemen een hele grote en goede fanclub dit maal! Wat een opkomst.

Kleine vermelding nog dat de man zonder klompen afgelopen woensdag van de Trewes 2 mannen een mooi trendy en nieuw setje klompen heeft gekregen. Sportief!

HM

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring