Sloeproeivereniging Trewes Friesland

1 mei 2008 HT race T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dinsdagavond in Kornwerderzand met heel de vereniging onze slaapboot optuigen alias de Zeus begon de voorpret voor de HT. Familie Osinga (eigenaar van de Zeus) had dit jaar voor een schoon schip gezorgd. We hoefden enkel nog voor de opbouw te zorgen. Na een lange avond konden we om half twee ’s nachts huiswaarts keren. Met twee feestdagen voor het weekend en een heel vroege start op vrijdagochtend heeft voor een vreemd ritme gezorgd, zo vlak voor de wedstrijd.

Onze trainingen werden beter, na een teleurstellend resultaat in Grou hebben we met zijn allen de schouders eronder gezet en hebben we in IJmuiden de positieve lijn weer weten op te pakken. De verwachtingen voor de HT waren dan ook goed te noemen. Sterk genoeg voor een top drie notering zouden we niet zijn maar bij de eerste 5 roeien was toch onze doelstelling.

Onze stuurman was ruim op tijd voor de start van de wedstrijd, iets dat we wel eens anders van hem gewend zijn. Ruim voor de start even goed inroeien zat er niet in doordat hij zijn portemonnee in de auto had laten liggen. Een weekend zonder geld op Terschelling kon hem niet zinnen, dus onze vaste supportster heeft de rol van stuurvrouw voor het inroeien overgenomen. 10 Minuten voor aanvang kwam hij weer aangerend, gered door de veerboot Vlieland kon hij weer even op adem komen.

De weergoden waren ons goed gezind, ondanks de vroege start leek de zee vrij rustig en was de temperatuur al aangenaam. Na de start de haven uitkomende bleek al snel dat we toch wel wat golven konden incasseren. Er stond voor onze sloep een vervelende golfslag, maar in ons startveld met veel snelle boten om ons heen konden we ons aardig handhaven. Na een goed uur roeien werden de golven minder en konden we aardig in onze slag komen. Voor het Schuitengat zoveel mogelijk sloepen inhalen was ons doel. De West Arvada waar we vorig jaar tegelijk mee gestart waren die we nipt niet voor konden blijven, waren dit jaar vijf minuten voor ons gestart. Al voor het Schuitengat hadden we dit jaar deze Terschellinger sloep te pakken en gaf ons een goede mentale opkikker.

Het schuitengat zorgt elk jaar voor wat problemen, dit maakt de wedstrijd natuurlijk ook speciaal, maar onze stuurman wist ons er dit jaar goed doorheen te loodsen. De West Arvada kon ons niet meer terugpakken, na het Schuitengat hebben we een boei gerond die niet verplicht was. Dit kost tijd, maar als alle sloepen voor je ook deze boei ronden ga je ook als stuurman het zekere voor het onzekere nemen. Deze extra meters nemen we hem dan ook absoluut niet kwalijk. De eindspurt was goed te noemen, gebroken kwamen we over de finish. Hier hebben we bewijsmateriaal van, want Omrop Fryslân heeft ons tijdens dit geweldige evenement willen volgen. Erg leuk dat ze hiertoe bereid waren. De beelden van 8 kapotte roeiers zijn door Friesland gegaan.

Door de vroege start konden we de vrijdag op Terschelling goed meepakken, met schitterend weer erbij, was de napret groot. Ons gevoel over de klassering was goed, een plek bij de eerste 10 hadden we dan ook wel verwacht. De zaterdagochtend was enigszins zwaar te noemen. De redenen daarvoor liggen voor hand: een schitterende wedstrijd, de nodige versnaperingen in de zon en een lange avond in de Braskoer. Zaterdagmiddag hebben we altijd een activiteit gepland om ervoor te zorgen dat iedereen de prijsuitreiking later op de dag heel bewust kan meemaken. Heel de middag wat slenteren in West-Terschelling brengt je te snel op verkeerde ideeën. Jammer genoeg stond de wind op het eiland niet goed, zodat ons doel om te gaan strandzeilen helaas niet doorging. Boogschieten, golven en met name vliegeren waren leuke alternatieven, maar enig spektakel ontbrak.

Na een maaltijdcombinatie die we niet gewend waren begon om acht uur de prijsuitreiking. De feesttent was zoals alle jaren weer goed gevuld bij de bekendmaking van de eeuwige roem. Vanaf plaats 15 mag elk team naar voren komen, helaas moesten wij al verschijnen bij plaats 14. Dit was voor ons een grote domper en heeft minimaal voor een uur voor teleurstelling bij ons allen gezorgd. Na het verwerkingsproces besloten we zoals alle jaren het feest niet te willen missen en na een paar rondjes zat de sfeer er weer goed in.

Onze humor gaat soms ook ten koste van één mederoeier, deze heeft echter wel goed geïsoleerd schoeisel hiervoor terug gekregen. De avond was erg gezellig en zondagochtend wakker wordende hadden we onze eindbestemming Kornwerderzand weer bereikt. Afbreken van onze slaapcombinatie en de draad voor de rest van het seizoen weer oppakken.

AM

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring