Sloeproeivereniging Trewes Friesland

2006 Grou T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Na enige trainingsweken was Grou voor ons de eerste wedstrijd van het seizoen. Vooral leuk was donderdagavond de ontmoeting met de evert deddes vrienden. Die druk bezig waren met een trainingsstage in Friesland. Ze hadden een druk programma en keken aan de kade met het water in de mond hoe wij ons biertje opdronken voordat de boot aangemeerd lag.

Voor hen was het namelijk verboden om drank te nuttigen tijdens deze week. Goed, Grou staat elk jaar weer garant voor mooi weer, ook dit jaar hadden ze dit weer goed geregeld. Lekker windje erbij die vooral op het meer voor aangename verkoeling zorgde. Voor de eerste sluis hadden we de eerste sloepen te pakken. Om vervolgens na de sluis het stukje water om het Eilân weer eens wat uit te diepen, maar ik denk dat we daarvoor nog wel mooi wat jaren mogen roeien voordat hier genoeg water ligt om fijn in te roeien. Een van onze thuiswedstrijden dus staat op dit stukje ook wat publiek om ons op de juiste manier weer op te frissen. Na de tweede sluis krijgen we weer wat water onder de boot en roeiden we naar EE-sicht.

Trewes 1 had ons beloofd om daar op ons te wachten, een plaats waar normaal gesproken een trewes-team zich lang kan vermaken. Na de brug werden we ingehaald door de Twirre die met een enorme vaart ons voorbij gevlogen is. Lekker doorroeien kom je vanzelf door de stuurman Lute weer op het Margrietkanaal uit. Voor we het kanaal bereikten hadden we onze interim-stuurman aardig kwaad, omdat er commentaar was op zijn telwerk. Deze heer ging vervolgens op een drilmanier (Duitse wijze) verder met tellen, hij had ook gelijk want hij was tenslotte deze dag niet degene die ervoor moest zorgen dat we vooruit kwamen. Het schudde ons wel weer wakker en kwamen toen een of ander oud sinterklaasschip tegen waar we Tjerk op mochten begroeten. Dat doet je toch goed even wat aanmoedigingen. De route, dit jaar iets anders op het laatst, konden we vlak voor de afslag naar de finish het Leeuwke nog inhalen, een team dat normaal gesproken niet zomaar te verslaan is. De finish was voor ons een welkom. Kapot maar met een goed gevoel hadden we de eerste wedstrijd afgelegd. Nu altijd maar afwachten wat het gaat worden. Na enkele versnaperingen en een bord stimpstamp of macaroni kregen we de uitslag te horen. De dames kregen het weer voor elkaar om zich aan de top te handhaven, grote klasse! Ook bij de heren mocht de uitslag er zijn. Derde werd de T1 en wij zitten toch met een kleine achterstand aardig in de buurt, met een 4e plaats. Onze beste prestatie tot nu toe! Hopelijk niet van het seizoen! Het beloofd een mooi seizoen te worden, die we met veel vertrouwen tegemoet zien. Komende week op naar Lemmer, en Lemmer staat bekend om een andere welbekende Friese spreuk over het weer: Min waar op de Lemmer.

AM

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring