Sloeproeivereniging Trewes Friesland

2006 Amsterdam T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Om 8:45 uur vertrekken wij (Baukje, Marijke en Annette) vanuit Oldeboorn, in Heerenveen pikken wij Sicco (ook wel beter bekent als Bralwin) nog op en kunnen wij door naar Amsterdam. Als wij bij de ketelbrug aankomen, passeren wij het busje van Tréwes 1, het is onderhad bijna 09:30 uur en de boten moeten toch echt vóór 10:00 gekraand worden. De mannen zitten heerlijk aan hun bakje koffie en maakten zich volgens ons niet druk over het feit dat ze 10 uur in Amsterdam niet gaan halen.

Wij gaan verder en komen aan in Amsterdam waar wij onze auto bij de Arena parkeren, vervolgens met de metro naar het centrum, nog een stukje over de wallen lopen, ja jongens, dat hebben jullie moeten missen......., waar wij dan aankomen bij Linda. Zij zal ons de rest van de dag door Amsterdam lozen. Na een bakje koffie/thee gaan wij onze fietsen met mooie mandjes (ideaal voor ál die bagage) huren.

Eerst maar een kijkje nemen bij de mannen, Tréwes 2 moet als laatste starten van de drie Tréwes boten en heeft dus nog even de tijd om zich voor te bereiden. De mannen die het dit jaar moeten doen voor Trewes 2 zijn: Wim Noppert, Bauke Dijkstra, Bert Veld, Namle-Gerrit Waringa, Alwin Mulder, Jasper Hofstra, Johan Lanphen, René Wilkens en Erwin Hiemstra heeft als taak om de boot zo goed mogelijk door de grachten manouveren. Nadat de mannen zich hebben voorbereid, bananen en marsen eten, kontje smeren en natuurlijk nog wat dom ouwehoeren is het nu tijd om richting de start lijn te gaan. Om 12:50 uur vertrekken onze mannen en gaan wij op de fiets richten de brug bij de mauritskade. Omdat wij hier een behoorlijk stuk van de route hebben afgesneden zien wij alle drie de boten van Tréwes voorbij roeien. De dames komen als eerste voorbij, gevolgd door Tréwes 1 en 2. Vervolgens pakken wij weer onze fietsen en biedt de route ons de mogelijkheid om de heren van Tréwes 2 voor een lange periode te kunnen aanmoedigen. Wij schreeuwen ons de longen uit ons lijf en hopen dat dit de heren deugd doet. Wij volgen de mannen voor een geruime tijd en weten soms niet meer wat wij naar ze toe moeten schreeuwen. Je wilt ze graag helpen, maar je kan maar zo weinig doen. Het zijn toch die bezwete kerels in de sloep die het werk moeten verrichten.

Na verloop van tijd krijgen wij wel zin in wat lekkers en lijkt het ons een goed idee om maar ergens een hapje te gaan eten, want ja het duurt toch nog wel een tijdje voordat Tréwes 2 bij de grachten aankomt. Uiteindelijk is onze bestelling op genomen en vragen wij ons toch af hoelang de heren al aan het roeien zijn en of wij dan nog wel tijd hebben ons op onze bestelling te wachten en de heren dan weer op tijd bij de grachten op te wachten, onze conclusie: bestelling annuleren en snel weer de fiets op richting de grachten!!!

Eenmaal aangekomen bij de grachten zien wij allemaal sloepen en moeten wij ons even goed oriënteren op de startnummers. Wat blijkt nou, ze zijn de eerste gracht al voorbij. Op naar de tweede gracht, ff wachten.... en daar komt Tréwes 2 de bocht om. Nu was het onze taak weer om de mannen aan te moedigen. Je kon aan de gezichten aflezen dat de roeiers het zwaar hadden. Vanaf de grachten hebben we geprobeerd zoveel mogelijk langs de route mee te fietsen, wat soms tot aparte taferelen zorgde. We hebben op de fietsen nog een behoorlijke sprint moeten trekken om op tijd bij finish aan te komen. Helaas voor ons was Tréwes 2 eerder als ons bij de finish aangekomen. Eenmaal over de finish zijn de mannen helemaal uitgeteld. Ze dobberen nog ruim een kwartier bij de finish om en besluiten dan maar om gelijk de boot naar de kraan te laten slepen. De mannen richting de kraan, wij richting de feesttent waar een lekker koud biertje op ons staat te wachten.

De biertjes vloeien lekker weg, maar de mannen van Tréwes 2 laten op zich wachten. Uit een telefoongesprek blijkt dat de mannen behoorlijk balen omdat ze tijdens de race een aanvaring hebben gehad met een rondvaartboot. Deze lag namelijk overdwars in de gracht en daar zijn ze boven geroeid. De rondvaartboot heeft hierdoor een mooie blauwe streep opgelopen. De sloep van Tréwes 2 is er ook niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen en café van Moeke de Bruin heet nu afé. Niet allen beschadigingen aan de sloep, maar ook kostbare minuten heeft dit hun gekost. Ook het missen van een afslag heeft er voor gezorgd dat de mannen niet tevreden zijn over de race. Omdat de mannen erg balen, moe zijn en trek hebben, nemen ze het besluit om niet meer terug te keren naar de feesttent. Wij vinden het jammer dat de heren niet meer even terug komen naar de feesttent. Ondanks hun frustraties over het verloop van de race vinden wij dat ze een geweldige prestatie hebben geleverd, waar wij nog graag een biertje met ze op hadden willen drinken.

Het is tijd voor Sicco en Annette om terug te keren naar de heren van Tréwes 2. Baukje, Marijke en Linda wachten op Bert en Namle-Gerrit, die nog een nachtje in Amsterdam blijven. Eenmaal bij het busje van Tréwes 2 aangekomen is er weinig te merken van de frustraties en zitten de heren heerlijk aan het bier en wordt er weer ouderwets geouwehoerd. Ook onderweg weten de groene flesjes hun weg wel te vinden in het busje en wil vooral Bralwin nog wel even van de snelweg af om voor nog wat extra groene flesjes te zorgen....

Een gezellige dag eindigt voor ons bij Hotel Aldeboarn waar wij een lekkere warme maaltijd en nog enkele biertjes nuttigen. Tijdens het eten is er contact met Bert en Namle-Gerrit die zich op dat moment bij de prijsuitreiking bevinden................ Tréwes 2 is 6e geworden........... Het behalen van een vierde plaats in het algemeen klassement gaat nu een lastige klus worden. Voor de race Muiden-Pampus-Muiden op 4 november a.s. zal er dus nog even goed getraind moeten worden en zullen de heren bij Muiden-Pampus-Muiden een goed resultaat moeten neer zetten.

Heren, veel succes bij Muiden-Pampus-Muiden!!!!

Annette

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring