Sloeproeivereniging Trewes Friesland

2005 Grou T3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Roeisoepenrace Grou; de eerste wedstrijd na de HT. Met de beelden van metershoge golfen en veel zout nog in onze gedachten meldt de volgende wedstrijd zich alweer. We weten zo langzamerhand de traditie aardig in ere te houden door onder zeer hoge temperaturen deze wedstrijd te roeien. Ook dit jaar vreesden we hier weer voor. De laatste training spraken de voorspellingen al boekdelen: dit wordt weer zweten!

Zaterdagochtend vroeg is de temperatuur al aangenaam. Dit belooft wat voor vandaag. Ik rijdt al zwetend in de auto (zonder airco) mijn rit van Zwolle naar Grou. Aldaar tref ik mijn teamgenotes al ietwat zenuwachtig aan de kade. Het is al druk en iedereen klaagt nu al over de warmte. We besluiten eerst nog maar even rustig onze boterhammen en meegebrachte macaroni te eten, alvorens we ons in onze sloep installeren. Gerrit haalt het startnummer op en we krijgen een aantal flesjes water van de organisatie mee, die we hard nodig zullen hebben. We zullen om 12.18 uur starten, 4 minuten voor de West Arvada. Dat is al een goed begin. We mogen ze dus niet zien. Als het dan bijna zo ver is, doen we nog maar een paar slagjes voordat we bij de startlijn gaan liggen. We starten alleen. Al na een paar honderd meter zit iedereen al aardig te puffen. We hebben eerst een groot gedeelte voor de wind, dus verkoeling is ver te vinden. Al snel zien de Voorbijganger ons voorbij speren. Volgens mij waren we te verbaasd om te reageren en hebben we ons maar snel weer op ons eigen tempo gericht, want ja; “foar de wien is els een hurdroeier”, aldus Thea. We peddelen lekker door en al gauw halen we de eerste sloepen in. Er wordt duidelijk wel veel meer gedronken dan normaal. Onderweg genieten we veel aandacht van bekenden, dus veel aanmoedigingen. Dat doet ons goed. Voor mijn gevoel zijn we dan eigenlijk ook al snel op de helft van de route. Dan pas begint bij mij de vermoeidheid toe te slaan. De warmte eist zijn tol. Ook in de sloep is dit duidelijk te merken. Gerrit spoort ons regelmatig aan om die riem goed achteruit te halen, maar het helpt maar even. Toch, als Gerrit dan weer even heel woest begint te tellen, schrikken we op en halen weer flink door.

Op een gegeven moment roept Nynke dat “de Bargen” eraan komen. Shit, dat is te vroeg. We trekken nog maar wat harder aan die riemen en ze hebben toch wel moeite om om ons heen te komen. Natuurlijk lukt ze dat uiteindelijk toch, maar dat heeft wel even geduurd. Dan toch maar weer even voor onszelf, maar wel in het achterhoofd houdend dat de afstand niet veel groter mag worden tussen ons.

Tijdens de training hadden we de route al voor een klein deel nog maar weer eens verkend en toen hadden we het over de herkenningspunten. Als we bij het gele pontje op het P.M. kanaal zouden zijn, schoot het al aardig op. Dat punt begonnen we te naderen, dus voor het geestelijk gestel een opkikker! Toen we “de Vrijheid” naderden, was het voor Sietske een seintje voor de laatste drinkstop.

Op het laatste stuk naar de finish begon Gerrit ons toch nog even aan te sporen. Als we nog even zouden bikkelen zouden we de West Arvada misschien nog pakken. Met het snot voor de ogen hebben de laatste honderd meter afgelegd totdat het eindsignaal ons als muziek in de oren weerklonk. We hadden het weer gehaald!!

Na de droge worsten van “heit Scholten” te hebben gegeten om ons zoutgehalte weer op peil te brengen en onze mannen over de finish te hebben geschreeuwd, zijn we maar gauw voor de drukte uit gaan douchen. Erna lekker in de zon met een biertje en de hutspot waren we alweer snel bijdehand.

Toen de prijsuitreiking werd aangekondigd werden we toch wel wat zenuwachtig, alhoewel we niet verwachtten de West Arvada te hebben verslagen. Tot onze grote verbazing hadden we ze dan toch gepakt! Achteraf bleek dit verschil maar 6 seconden, waarschijnlijk doordat de West Arvada in het laatste stuk net een andere route had genomen.

Wel weer 0.9 punten! Ook Tréwes 1 haalde weer een eerste prijs binnen. Tréwes 2 werd 12e.

Nadat de laatste consumptiebonnen benut zijn gaat iedereen richting Aldeboarn om deze dag feestelijk af te sluiten met een voetbalfeestje samen met de STC! Lees hierover meer op deze site.

WE

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring