Sloeproeivereniging Trewes Friesland

2005 Amsterdam T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een dag die om half acht begon in de doelhof. We hadden donderdagavond nog even besloten om voor zaterdag een busje te huren. De reden voor dit besluit was snel genomen toen de parkeerkosten van Amsterdam ter sprake kwamen en bovendien is het ook veel gezelliger. Gelukkig zijn we niet gestopt bij een benzinestation, zo had ik geen kans om net zoals vorige week bij Alkmaar mijn net aangeschafte AA-drinks op het tankstation te laten staan.

In Amsterdam aangekomen begon het gelijk lekker na het kranen. Bij het sleepje naar de start waren we al heel snel één dol kwijt. Ik noem verder geen namen, maar Wim dacht een boot vol dames wel aan een dol te kunnen houden. Dat lukte niet en deze dol koos meteen voor het ruime sop.

Om toch met acht man te kunnen roeien, konden we een dol lenen van de Trewes 1. Uiteraard paste dit niet. De Trewes 1 had veel dikkere dollen. Zij gaan ook altijd veel ruiger met het spul om. Gelukkig hoefden we niet ergens in de rimboe te roeien, maar in Amsterdam, dus daar zitten genoeg louche bedrijven om een stukje van die dol af te halen. Al met al een prima voorbereiding.

De start ging goed. We roeiden snel bij Leeuwke en Brijbek vandaan. Dit moet ook wel, omdat wij aardig sneller moeten roeien om bij hen in de buurt te komen voor de uitslag. De Urker dames hebben nog even wat tegengas gegeven, maar dat heeft niet zo lang geduurd. Toen een stuk heerlijk geroeid. Niks aan de hand, paar sloepen ingehaald en waren we voor mijn gevoel vrij snel bij het Olympisch stadion. Vanaf dat punt hadden we mooi wat sloepen voor ons liggen. We hadden genoeg kracht om verschillende boten in te halen totdat in ene de Trewes 3 te voorschijn kwam. Bauke dacht het eerst verkeerd gezien te hebben, maar het was echt Trewes 3. Dat kan twee dingen betekenen. Of de dames roeiden slecht of wij roeiden goed. Gelukkig was het de laatste reden, want de dames hebben ook weer een prima prestatie neergezet om voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen te worden. KLASSE!

Nu begon het leuke werk de grachten. Bauke had niet zoveel zin in de grachten en zag op de kaart een andere route. We schoten mooi voorbij de afslag maar met een geweldige reflex en dank aan het publiek die lekker stonden te schreeuwen kregen we de boot toch weer goed voor het gat waar we doorheen moesten. De boten die we op dat moment hadden ingehaald kwamen heel snel weer dichterbij. In de grachten veel oponthoud gehad door andere boten. In de grachten niet alleen last van andere roeisloepen, maar ook nog van Japanners in rondvaartboten. Mijn derde Amsterdam en mijn eerste zonder een rondvaartboot te raken.

Op het laatst werd René toch een beetje moe en had daar een heel slimme oplossing voor. Hij sloeg zijn riem tegen een brug. Riem door de lucht, maar gelukkig zat Bauke achterin erg goed op te letten en kon met zijn tweede geweldige reflex de riem te pakken krijgen. Er miste wel een aardig hoekje uit zijn blad, zodat hij wat minder water hoefde te verplaatsen. Laatste stuk nog even flink aanhalen toen we uit de grachten kwamen. Even om finding nemo heen naar de finish. We kwamen er achter dat we door geen enkele sloep zijn ingehaald, dat was een goed teken. We hebben sloepen ingehaald die we anders nooit inhaalden, allemaal een goed gevoel. Of zou het toch alleen maar komen, omdat we wat eerder gestart waren. ’s Avonds met zijn allen lekker eten in Aldeboarn kregen we het bericht. Trewes 1: tweede (keurig) en trewes 2: vijfde. GEWELDIG! Zo hoog zijn we nog nooit geëindigd. Er zit meer in, hopelijk volgend jaar met een fanatiek team nog meer resultaat uit het kuipje halen.

AM

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring