Sloeproeivereniging Trewes Friesland

2 oktober 2004 Alkmaar T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De uittocht was om half acht gepland van af het doelhof. Aan gezien ik deze tijd niet kon halen wegens agrarische redenen, ben ik samen met Lute om negen uur vertrokken. Na anderhalf uur tuffen kwamen aan in het centrum van Alkmaar. Daar zagen we al snel de andere roeiers aan de kade staan. De start was wat verlaat maar na ongeveer drie kwartier wachten was het dan zo ver: De start.

Na het lossen van het startschot gingen we goed van start om als eerste het bruggetje te “pakken” en dat lukte. Hierdoor hadden we vrij baan om lekker door te kunnen roeien en dat ging goed. We hadden een goed tempo en konden dat continueren tot aan het volgende rondje. Toen we voor de tweede keer onder “bruggetje” door gingen was daar al meteen een opstopping van sloepen. Door een beetje brutaliteit en doorzettingsvermogen kwamen we er toch nog vlot langs en konden we onze race vervolgen in een mooi tempo tot aan de finish. Na de verlossende toeter gingen we meteen door naar de los- en laad plaats van sloepen.

Hier was het, zoals gewoonlijk, wachten tot je aan de beurt bent en dat duurde lekker lang. Hierna zijn we naar het “zwembad” gegaan om te gaan eten. We hadden ons al helemaal voorbereid op patat en een kroket maar dat viel een beetje tegen toen we een toch iet wat flauwe macaroni voor geschoteld kregen. Na een paar biertjes was dit ook weer weg gespoeld en was het wachten op de prijs uitreiking. Deze kwam redelijk vlot en begon met de dames, het als hoogte punt (natuurlijk) de eerste prijs voor Trewes 3, gefeliciteerd dames! Hierna volgde de heren met als hoogte punt (natuurlijk) de winst voor Trewes 1, gefeliciteerd heren. Toen konden we gaan kijken waar wij waren geëindigd, op de wedstrijd uitslag die werd uit gedeeld: Tiende. Een beetje teleurstellend omdat we toch een goed gevoel hadden over de race en op een hogere plaats op de ranglijst hadden gehoopt. Een volgende keer beter.

Hierna zijn we weer naar huis toe getuft.

JL

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring