Sloeproeivereniging Trewes Friesland

2 oktober 2004 Alkmaar T3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het was zover , de eerste wedstrijd na de roeirace in Terhorne. De euforie was wat bezonken en we stonden weer met beide benen opde grond. Was Terhorne een eenmalig succes of konden we opnieuw pieken? Nu dan op weg naar Alkmaar. Alles verliep voorspoedig en we konden ons in Almaar rustig voorbereiden op de wedstrijd.

Nadat we om 10.15 keurig achter de startlijn gereed lagen, moesten we om voor ons onbekende redenen wachten tot voor ons om 11.00 het startschot viel. We starten samen met de Berend Koster uit Kampen en de Octopus uit Muiden. Aangezien de roeisters uit Muiden sneller kunnen starten moesten we hen voor de eerste brug voor laten gaan. Hierna was het zaak om zo dicht mogelijk bij hun in de buurt te blijven. Tijdens de race konden we verschillende sloepen inhalen, en bleef de Octopus voor Gerrit steeds in zicht. Deze dames voelden natuurlijk ook onze hete adem in hun nek en hebben dan ook alles gegeven om ons van zich af te schudden. Ook ontstond er tijdens de race nog enige hilariteit en verontwaardiging. Nadat Gerrit het commando bakboord strijk en stuurboord roeien had gegeven, en hij vervolgen het dichtst aan stuurboord zijde door de brug stuurde . Oke, de koppen derbij! Een enkele keer was er een dip en moest Gerrit ons vermanend toespreken. Uiteindelijk kwam de finisch in zicht, nog even alles uit de kast. We kwamen redelijk snel na de Octopus als tweede over de finisch. Maar vrij snel daarna kwam de West Arvada van Terschelling ook al in zicht en konden ook deze dames de finischlijn passeren.

Zou ons roeitijd voldoende zijn ???!

Hierna zijn we meteen richting kraan gegaan, waar we als eerste getakeld konden worden. Dit hield natuurlijk ook in dat we als damesteam als eerste onder de douches stonden. Heerlijk ! Hierna konden we ook als eersten in de sporthal plaatsnemen op de beste stoelen. Wat heerlijk toch om eerste te zijn, alleen maar voordeel ! Hadden een aantal van ons zich al verheugd op patat met kroket als roeiersmaaltijd, nu werden we met macaronie verrast. Het oogde al niet al te smakelijk en het smaakte inderdaad nergens naar. Wat een kleffe bende! Als ik van de firma Pattex zou zijn zou ik er maar snel patent op aanvragen. Dit goedje had een cohesie waar je U tegen zegt. Hierna begon het wachten op de prijsuitreiking. Aangezien dit nogal lang op zich liet wachten, maakten verscheidenen van ons een flinke dip door en kakten we helemaal in. Had de prijsuitreiking anders om 14.00 zullen plaatsvinden, nu liep het tegen 16.00 voordat het zover was. De spanning was ondertussen behoorlijk opgelopen, enkelen van ons waren er misselijk van ( of kwam dit toch door de macaronie). Aangezien de geluidsinstallatie het niet deed moest de meneer van de organisatie zich zonder microfoon verstaanbaar maken. Alle roeiploegen schaarden zich om de spreker heen om hem zo goed mogelijk te kunnen verstaan. Dan de uitslag beginnend bij de dames! Octopus uit Muiden derde! West Arvada van Terschelling tweede! Trewes 3 uit Aldeboarn eerste!!! Yes! jeetje, ongeloof en blijdschap, met z'n allen naar voren om de beker in ontvangst te nemen, sommigen met vochtige ogen. Elkaar feliciteren gebeurt in stilte, ondertussen wordt de uitslag van de heren bekend gemaakt. En ja hoor ook de Trewes 1 is als eerste geeindigd. Felicitaties vinden over en weer plaats terwijl de organisatie doorgaat met het uitdelen van in ons ogen onbelangrijke prijzen. Dan terug naar Aldeboarn, waar we bij Moeke de Bruin nog één drinken op ons overwinning. Inmiddels had Marjan een uitdraai van de tussenstand in het klassement uitgeprint, en waren we ijverig aan het rekenen gegaan. Conclusie: We moeten in Muiden voor de West Arvada eindigen willen we Nederlands Kampioen worden. De Octopus vormt in principe geen bedreiging meer. Na een opmerking van Jikke dat we er niet gezelliger op worden nu we steeds hoger eindigen, beseffen we dat ze enerzijds gelijk heeft. Maar anderzijds zijn de belangen te groot en zijn we serieus met alles bezig, het gaat tenslotte wel om het N.K. Na onszelf op patat met kroket getrakteerd te hebben, hou ik het voor gezien. Nu herstellen en opnieuw opladen voor de wedstrijd van 9 oktober in Amsterdam.

TB

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring