Sloeproeivereniging Trewes Friesland

2004 Amsterdam T2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Zaterdagmorgen om 8 uur vertrekken er twee man van ons team met de boot op sleeptouw naar Amsterdam . Net uit Aldeboarn vertrokken sluit het meidenteam van Trewes 3 zich bij ons aan. Na een voorspoedige rit, waarbij wij onder andere het team van de brandweer uit Groningen met hun angstaanjagend slingerende aanhanger met daarop hun *Tobbe* achter ons hebben gelaten, besluiten wij om te gaan tanken en een bakkie te doen vlak voor ons reisdoel.

De meiden rijden met strak getrokken koppies door, gebrand om het resultaat van vorig jaar te verbeteren. Om 10 uur komen wij in de file op de Java kade te staan om onze sloep te laten lossen. Op dat moment hangt net de raceboot van Trewes 1 tussen hemel en aarde. De buitenboord motoren van dit paradepaard zien niets en niemand en bereiden zich voor om eindelijk deze wedstrijd eens proberen te winnen. Om half twaalf is de rest van ons team nog steeds niet aanwezig. Wij denken dat de mannen even aansteken bij de Old Sailer, maar naar later blijkt moest er bij vertrek nog een supporter uit zijn (kraaien)nest worden gehaald. Om een uur of twaalf arriveren de andere roeiers, gevolgd door een grote groep supporters (mem van Bauke?). Als onze meiden van start gaan met hun race, bereiden wij ons voor op onze martelgang. We gaan van start met Greate Pier en de loodsen van IJmuiden. De laatsten laten ons meteen hun ambities zien door bij ons weg te varen, maar dit is in de eind- uitslag niet terug te vinden. Er ontstaat een spannende race tussen de Zeeotter en onze ploeg, die na een kwart van de wedstrijd beslist wordt door een van onze roeiers. Hij besluit, moegestreden, om zijn riem aan een brug te hangen. Aangemoedigd door zijn ploeggenoten grijpt hij de reserve-riem om de achtervolging in te zetten. (Halverwege wordt onze verloren roeiriem weer terug gebracht door een oranje Zodiac. Met de tranen in de ogen bedanken de roeiers deze mensen ) Langzaam lopen wij weer op de Zeeotter in, maar dan komen die vermaledijde grachten. Voor onze moeilijk bestuurbare sloep een opgave van de eerste categorie. Ondanks dat we door een stevige aanvaring met een pleziervaartboot gelijk de goede richting van de Herengracht in worden getrokken, verliezen we hier weer terrein. Of komt dit door de aanmoediging van een mooie meid op een boot genaamd : De Liefde. Sommige roeiers krijgen in ieder geval hevige kramp aanvallen en wensen gemasseerd te worden door….?.

Weer op de Amstel, op weg naar de eindstreep worden de aanvallen van de achtervolgers afgeslagen en komen we na 2.45 uur varen ' uit de lijken ' aan. Na een cooling down in de vorm van wat Amstel water met een schuimkraag en E.H.B.O behandeling niet meer op de (te) late prijsuitreiking gewacht te hebben, weer naar Aldeboarn terug, waarbij stuurman Gerrit van Trewes 3 alle snelheidsrecord heeft gebroken. Volgens goed ingelichte bronnen heeft Trewes 1 gewonnen(Stuur Tsjerk en bemanning gefeliciteerd) en zijn wij op plaats 13 geeindigd. Ook Trewes 3 ligt op titelkoers met hun tweede plaats en met de beslissende wedstrijd in Muiden voor de boeg wensen we jullie veel succes.

TV

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring