Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Jaarverslag T3 2003

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

IJmuiden 26 april

De eerste wedstrijd begon alweer goed. Aangezien onze penningmeester moeite had met kaartlezen, kwamen twee van onze roeisters bijna te laat. Gelukkig wist Gerrit ze toch nog op tijd in de sloep te trekken en konden we toch nog met 8 vrouw vertrekken.

Na de wedstrijd wend er even een drankje genuttigd en met een nat pak, van de regen, stonden wij te wachten op de prijsuitreiking. Vier van onze dames hadden het geduld om op de prijsuitreiking te wachten en mochten vervolgens verbazend vaak het podium op. Onze vereniging viel namelijk vaak in de prijzen waaronder ons team met een eerste prijs in onze klasse. Een goed begin is het halve werk!

Grou 10 mei

Ons nieuwe teamgenoot juf Nynke, werd voor de leeuwen gegooid. Grou was namelijk een van de zwaardere wedstrijden van dit seizoen. Door onze optimistische instelling, wat natuurlijk niet verkeerd is, maar soms een tikkeltje kan tegenvallen, kwamen wij met de tongen op de riemen over de finish. Toch behaalden wij hier de eerste prijs in onze klasse.

Lemmer 17 mei

Omdat het vorig jaar erg slecht weer was, zagen wij best wel op tegen deze wedstrijd. Maar het weer was dit jaar veel beter! Deze wedstrijd ging ons figuurlijk voor de wind, wij gingen als een speer, omdat we heel constant roeiden. Het laatste stuk streden wij naast de Vecht een kromhoutwhaler die veel sneller hoort te zijn, maar we hielden ze bij! Dit leidde ons naar de eerste prijs in het algemeen klassement en deze prijs was een hele mooie, nl een reddingsboei, wellicht komt ie ooit nog eens van pas!

De HT! 30 mei

Dit jaar was het HT-weekend goed georganiseerd en hadden we gelukkig na het opblazen van de ballonnen voor het feestgedeelte van de boot, nog wat lucht over voor de wedstrijd!

Voor een paar was het de eerste keer, maar de rest de tweede wat eigenlijk niks uitmaakt, want we waren strontzenuwachtig!

Het water was wat woeliger dan vorig jaar. Dit jaar werden wij bijgestaan door de volgboot van Bert Pippel en hierop zaten onze supporters ons met toeters en bellen aan te moedigen.

Na de start kwamen wij als eerste de haven uit, dit beloofde wat! We hadden een mooi constant tempo. En hebben hierdoor vrij veel sloepen ingehaald. Vlak voor het schuitegat sloeg de vermoeidheid toe. We waren er nog niet , nog lang niet man.. Waar was die volgboot, die we juist nu zo hard nodig hadden.

Het leek alsof we niet meer vooruit kwamen en andere sloepen om ons heen wel. Heel apart.

We waren nog maar net de bocht om richting west en daar kwamen 2 blauwe sloepen aan, trewes 1 en 2, huh?

Shit, ze haalden ons toch nog na dikke 25 km in.

Door het juichende publiek op de pier, kregen we last van mieretietjes! Hierdoor zetten wij nog even alles op alles om als stoere HTwijven over de finish te komen!!!!!!!!!!!

Dat biertje hadden we zeker verdiend, alle respect voor Gerrit die zich schor had geteld.

Na een leuke feestavond en een sportieve zaterdagmiddag begon s,avonds de prijsuitreiking. Dit was heel spannend. Onze hoop verdween nadat de prijzen uitgereikt waren aan de nrs 20 tot 10. Nu zullen we er wel niet meer bij zitten, das balen, MAAR toch klonk onze naam door de microfoon: “ en op nr 6 is geëindigd een groep uit het Friese dorpje Aldeboarn, TREWES 3!!!!!!!!!!!

JEEEEEEEEEEEEEEEEE, De tranen vloeiden, vol onbesef renden we naar het podium en namen onze prijs in ontvangst.

Het feest kon verder gaan! Wat grandioos!

Het werd een geslaagd weekend.

Hindeloopen 21 juni

Het was mooi weer, maar er stond een enorme wind!! Het waren moeilijke golven, waardoor we moeite hadden om een constante slag te houden. Toch was het een enorm leuke race en voordat we het in de gaten hadden, zaten we alweer op de terugweg. Deze race hadden we toch weer succesvol geroeid en we eindigden weer op de eerste plaats in ons klassement. In de pocket!

Makkum 23 augustus

Na een korte zomerstop zagen we deze nieuwe race als een training op de aankomende NK-wedstrijden. Dit was een hele leuke wedstrijd! Ook hier waren weer golven, maar die kunnen wij als de beste bestrijden!! De octopus hebben we hier eruit geroeid en zelfs de brandweer lieden ut Grunningen pakten we met een eindsprint!

Bij deze race wederom de eerste plaats, deze keer in het algemeen klassement.

We krijgen kapsones!!!

Terhorne 13 september

Normaal gesproken is dit een hele leuke thuiswedstrijd, maar het was om te smoren zo heet op het water! Hierdoor kwamen onze kwaliteiten niet tot hun recht. De ene brak een spier, de ander lag op kotsen, het was niet leuk. Dit konden we dan ook merken in de uitslag, die was ook om te kotsen, 4de. Hij telde toch niet hahahha.

Veerse Meer 20 september

Vanwege onze concurrentie met de Garuda die ons het hele seizoen op de hielen zat, hadden we op het laatste moment besloten toch naar Zeeland af te reizen samen met Tjerk als stuurman, chauffeur en begeleider.

Vrolijk zingend vertrokken wij erg vroeg, want we wilden op tijd komen. Voor Breda belandden wij dan toch in een file. Wij bellen met de organisatie, het kon nog goed komen. Na een verkeerde route te hebben uitgekozen, alarmeerden wij de organisatie wederom, dat het wel es zo kon zijn, dat wij de start niet konden halen. Gelukkig mochten we toch nog meedoen, ook de Octopus kwam net zo laat aan, hierdoor startten wij samen met hun. Helaas waren zij snel weg en waren we remy. Als snel volgde er een volgend probleem. Door ziekte moesten we afscheid van nemen van 1 roeister. Met z’n 7en bikkelden we door in de hete zon van Zeeland. Toch haalden we zelfs nog sloepen in. Na 16 km zat het erop en we waren we trots op het resultaat, We werden hier wederom 1ste in onze klasse

Met dank aan onze aanvoerster die niet goed had begrepen hoe de avondrace eruit zag, liepen we voor lul als smurf, in plaats van dat we de sloep hadden versierd met lichtjes. Het was een geslaagd weekend mede dankzij onze begeleider, stuurman en chauffeur.

Alkmaar 4 oktober

Twee rondjes peddelen ging ons goed af, de bruggen waren spannend en onze vloekkunsten waren dan ook optimaal. De prijsuitreiking verliep debiel, omdat we als 2de werden genoemd in het algemeen klassement en achteraf bleek dat wij 6de waren geworden, beetje jammer.

Amsterdam 11 oktober

Met de blaren en open kont van Alkmaar gingen we vol goede moed van start! Door de stuurkwaliteiten van Gerrit raceten wij langs vele sloepen, bruggen en rondvaartboten. Ook hier kwamen niet alleen onze roeikunsten goed van pas, maar ook weer de vloekkunsten en ook Gerrit blijkt hier voor gestudeerd te hebben!

Met succes volbrachten wij deze race en bleken wij als 1ste te zijn benoemd. Helaas had de organisatie ons met 7 roeiers berekend en we waren we uiteindelijk 3de in het algemeen klassement. De laatste 0, 9 punten in onze buse!

Muiden Pampus Muiden 8 november

De laatste wedstrijd van het seizoen. Dit ging need!!!!!!!!!!! We trotseerden de hoge golven niet echt met gemak en we werden kleddernat. Hadden we nu de Lemster reddingsboei maar bij ons gehad, ging ons allen in gedachten.

Gelukkig kwam het niet zo ver. Het tweede rondje was nog heftiger en nu was echt alles doorweekt, wat moeten we in hemelsnaam voor droogs aan tijdens het feest ging nu door onze gedachten. Met een geleende onderbroek en soppende schoenen konden we toch nog een leuk feestje bouwen.

Voor onze welverdiende eerste prijs in ons klassement ontvingen wij een enorme bel, voor de dagrace van de MPM een bekertje voor de 2de prijs in het algemeen klassement.

Conclusie:

Een enorm geslaagd seizoen. Op naar hoofdklasse A!!!!!!!!!!!!!!

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring