Sloeproeivereniging Trewes Friesland

De hel van Lemmer 2016

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het wedstrijd seizoen is inmiddels in volle gang. Weesp en de Zaan zijn inmiddels geroeid. Na veel en goed getraind te hebben met Theo aan het roer zijn we goed aan het seizoen begonnen. Weesp leverde een 5e plekje op en de Zaan een 7e plekje. Lemmer gaat er om om kilometers te maken voor de HT die over 2 weken op het programma staat. De bedoeling is om de sloep in Lemmer te laten liggen en dan 1x in Lemmer te trainen en op koningsdag terug te roeien van Lemmer naar Terhorne.

Eerst de wedstrijd dan maar…..

Het weer: koud…harde noorden wind…en winterse buien. Maar volgens Carien komen die pas later en zal het droog blijven. Van te voren nog bekijken of er een thermoshirtje aan moet?? Doen we toch maar…. We starten tegen de wind in dus riemen wat naar binnen en een korte slag er tegen aan gooien. Tegen de tijd dat we op de Brekken komen zitten we aardig in het ritme en dan komt pas echt de wind en de golven vol van voren. Dus koppen in de sloep en gaan met die banaan. Al snel halen we de eerste sloepen in en dat geeft een goed gevoel, ook komt de lijtse beer niet dichter bij en lopen we zelfs uit (voor zover het mogelijk is om dat in de gaten te houden).

De ene na de andere sloep wordt ingehaald en het tempo blijft er goed in. Op naar de bovenste boei waar we wind mee krijgen. Het waaide al hard maar ineens komt er een bui opzetten en doet de wind er nog ff een tikkie bij. Tsjonge moeder natuur op haar grilligst. Even later vliegen de eerste hagelstenen ons om de oren. Alles op alles en op naar de boei en dan wind mee. Na de boei weer het meer over en op naar de brug. Het gaat woest op het meer met serieuze golven. We kunnen een klein beetje de slagen verlengen maar het blijft een snel tempo om de sloep aan de gang te houden.
Als we bij de brug aankomen hebben we nog 2 sloepen voor ons en de rest ligt achter ons. Wel komen de eerste heren sloepen er aan. We komen in wat rustiger vaarwater meer wel weer wind tegen. Maar met z´n allen de kop er bij en daar gaan we weer….hoog tempo en door gaan. 

Na de bocht bij de zeilschool worden we door de eerste herensloep ingehaald en hier kunnen we weer wat meer tempo maken. Op gegeven moment wordt het weer donker en begint de wind weer aan te halen….het zal toch niet….jawel daar zijn ze weer….hagelstenen. Als slagroeister zag ik de stuur maar nauwelijks meer dus de stuur zal ook niet veel zicht hebben gehad op dat moment. Ook hier worstelen we ons door heen. Het geeft toch ook wel een kick en daardoor blijven we goed doorgaan. Na door nog een aantal herensloepen te zijn ingehaald gaan we weer door naar de Brekken. Ik denk bij mezelf dat we dan weer wind mee hebben en die laatste kilometer wel naar de finish waaien.

Nou niets is minder waar. Het eerste stuk lijkt het net of de wind weg is en is de zon er bij…verdorie…want dan wordt het nog een pittig stukje. Maar…..het wordt weer donkerder, de wind trekt weer aan maar is een klein beetje gedraaid. Wat meer zijwind dus en even later vliegen de hagelstenen ons weer om de oren. Nu wordt het pas echt een goede HT training. Theo stuurt als een malle en moedigt ons aan om door, door, door te gaan want het gaat fantastisch!! Als een machine op naar de finish. Het laatste stuk vanaf het meer gaat heel snel en voor we het weten zijn we over de finish. Compleet kapot…wat een aanslag op het lichaam. Het blijft ff 10 minuten stil in de sloep…iedereen moet even bijkomen. Pas als de sloep vast ligt komt er weer leven in en strompelen we de sloep uit. Theo en onze 2 supporters sturen ons naar de douches want nu wordt het pas echt koud, en zij bekommeren zich over de sloep. Toppie!!

Na het douchen komt iedereen weer wat terug op aarde maar mijn lichaam is het niet eens met wat er allemaal is gedaan en begint al te protesteren. Het is niet anders, komt wel weer goed hoop ik. Met een hapje en een snapje dan wachten op de prijsuitreiking. Gelukkig wachten ze hier niet heel lang mee en om 17 uur is zover. Er worden maar 2 prijzen uitgedeeld in de hoofdklasse dus daar zullen we wel niet bij zitten maar…..2e plaats…..Trewes 3!! Woehoe…helemaal super. Loon naar werken heet dat geloof ik. Fantastisch gedaan door allemaal. Met een lichaam in de hobbel maar toch voldaan gevoel op naar de volgende wedstrijd….HT!!!

Na nog een forse training van Lemmer naar Terhorne zeg ik…kom maar op Terschelling.

AS

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring