Sloeproeivereniging Trewes Friesland

Kaagrace 2016

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Als laatste genomineerde wedstrijd voor de zomerstop staat de Kaagrace op het programma. Na een verassende winst in Weesp en twee derde plekken staat Tréwes 2 nog nipt op de tweede plaats. Bepakt en bezakt strijken we af naar Warmond.

Onder goede omstandigheden werd er gestart. Het was droog en niet al te warm. Vooraf dachten we dat het door het gebrek aan wind kon nog wel eens wat warmpjes kon worden in de nauwe slootjes, maar dat viel ook reuze mee.

Onze start was goed, meteen hingen we in het zog van de Grutte Bear. Het was even zoeken naar de juiste cadans, maar toen we die één keer hadden te pakken ging het op rolletjes. Lang konden we de Razende Snol achter ons houden. Mede ook door goed stuurwerk van Matthijs werden ze telkens in de buitenbocht geforceerd. Uiteindelijk konden de mannen de sloep er naast leggen. Onder de oerkreten van Tom werd het nog een lang gevecht waardoor beide sloepen hard hebben geroeid. Dit heeft zeker positieve invloed gehad op de eindklassering van Tréwes.

Het technische stuk in het noordelijkste stuk van de race kwamen we goed door. Natuurlijk hadden we ook het geluk dat er geen andere sloep vocht om een plekje langszij. We bleven geconcentreerd roeien en hadden al snel weer ruim water voor ons. Op het ruime water excelleert Tréwes en we konden merken dat de snelheid toenam tot net boven de tien. Nu was het knallen tot de eerste passage van de streep.

Na het passeren van de finish voor het tweede lusje begonnen we de Grutte Bear uit het oog te verliezen. Voor de lange races ontbreekt het bij ons nog wat aan duur. Gelukkig zijn de volgende races korter en komen wij beter in ons element. Bij de villawijk van Warmond kwam er een beetje verval in de sloep. Het wilde allemaal niet echt meer en echt mooi op techniek roeien wilde ook niet meer. Onze stuurman, die een uitstekende wedstrijd had trouwens, zag dit en begon meteen feller en accurater te coachen. Onder deze motiverende woorden pakten we het weer op en pakten we het weer op. De hele wedstrijd ging het zo lekker, dat wilden we niet meer uit handen geven.

Vanaf Warmond tot aan de finish werden we opgejaagd door de sloep van de Hogeschool van Amsterdam. De mannen hadden al vanaf de eerste kilometers achter ons gezeten en wilden er nu toch echt omheen. Met een uitstekende eindsprint zorgden wij ervoor dat de HES-sloep achter ons bleef. Het laatste stuk maximaal aan de riemen sleurend, wachtten we op het verlossende eindsignaal. Uiteindelijk zijn we gefinisht in een tijd van 1:53:02, goed voor een derde plek. Nog nooit was Tréwes 2 zo snel bij de Kaagrace. Een prima resultaat en waarschijnlijk ook het hoogst haalbare vandaag. De Orkaan en Grutte Bear waren hier wel een klasse beter, het zal nog moeilijk worden om hier weer terrein op te winnen. Maar de directe concurrenten voor het derde plekje liepen wel meer averij op voor het NK.

Alle foto's volgen nog volgende week!

1 kaag

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring