Sloeproeivereniging Trewes Friesland
Previous Next

Harlinger Kampioenschap Sloeproeien 2018

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Na grondig onderhoud afgelopen winter was de Tréwes 3 er weer helemaal klaar voor. Vanaf 19 maart flink aan het trainen geslagen, want de eerste wedstrijd stond er al gauw aan te komen.
7 april was het dan zover: het Harlinger kampioenschap!

De start was vanaf de Nieuwe Willemshaven, om vervolgens via de Industriehaven direct de Waddenzee op te gaan. Het parcours was ongeveer 15 km. Het was dus de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, maar voor mij was het de eerste keer wedstrijdroeien. Vanaf half juni vorig jaar ben ik lid van de club en train met de famkes fan Tréwes 3. Ik vind het een superleuke sport. Samenwerken, ´bealichje´, de elementen trotseren, gezelligheid en lekker buiten zijn… wat wil je nog meer!

Voor de wedstrijd hadden we nog tijd om Harlingen in te gaan. Het was Vlootdag, dus volop gezelligheid. Ook even een goede afleiding tegen de zenuwen voor de wedstrijd. Het was heerlijk zonnig weer met een lekker briesje.
Een uurtje voor de start zijn we de sloep in geklauterd. Dat was best een uitdaging, het was laag water, dus vanaf de kade moesten we ongeveer 3 meter naar beneden klimmen op een ladder zonder houvast bovenaan…
Dat eenmaal overleefd konden we de wereld aan. Een goede start gemaakt en meteen al sloepen ingehaald. Op het Wad ging het niet anders, heel veel sloepen ingehaald en we roeiden mooi gelijk. Ondanks de tegenwind en tegenstroming voelde het alsof we heel snel gingen. Afkoeling door golven in de nek was niet verkeerd.

Na de boei wat meer wind mee en stroming mee. We bleven netjes roeien vol concentratie. Weer velen ingehaald. En eerder dan ik had verwacht was daar de finish in zicht. Die laatste kilometer alles gegeven en het was geweldig om het toetersignaal te horen.

Afgepeigerd onder de douche, rozig door de zon en het eerste biertje, gingen we om 18.00u naar de prijsuitreiking. Voor ons een hele nette 5e plaats. En dat voor de eerste wedstrijd! Er zit vast nog meer in.
Aan de motivatie zal het niet liggen. Het was een topdag en ik hoop nog vele leuke roeiervaringen mee te maken bij Tréwes!
Grietje Rorije

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring