Sloeproeivereniging Trewes Friesland
Previous Next

Veerse Meer Race 2019

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

20/21/22 september 2019,

Dit jaar was het weer es zo ver…. De wedstrijd in Kortgene was genomineerd voor alle klassen dames en heren. Dat betekend de laatste jaren dat er een weekend van gemaakt wordt, vrijdagmiddag vertrekken en zondag weer terug.

Alle 3 de sloepen zouden om en nabij 18 uur vertrekken, verzamelen in Aldeboarn, alle proviand en tassen in de bussen en op naar Zeeland. Na een reis van ongeveer vier uren was iedereen op de camping aangekomen. Nadat alles weer uit de bussen was gehaald en de huisjes wat in orde gemaakt werden werd er nog even gezellig met elkaar een biertje/frisje gedronken.

De wedstrijd op zaterdag ging van start voor de heren om 12 uur en voor de dames om 14.45 uur. Voor de dames dus een lange voorbereiding en lang wachten tot de start. Om 12 uur werden de heren even goed aangemoedigd bij de start. Hierna werd het nodige voedsel naar binnen gewerkt voor onze eigen wedstrijd. De heren kwamen om ongeveer 14 uur weer binnen roeien. Nadat we ze goed hadden aangemoedigd voor de laatste meters gingen we naar de Trewes 3 om ons klaar te maken voor de race. Het waaide toch behoorlijk over het Veerse meer dus het was wel duidelijk dat het een zware rit zou worden. Bij deze race start je halverwege het traject. We starten samen met de Paardenkreek, de Pulp Fiction en de Vrouwe Geertruida. Het eerste stuk ging stevig tegen de wind in. We wilden proberen om aan te haken bij de Pulp Fiction omdat die zo snel mogelijk richting de Lyste Bear wilden roeien. Dit lukte wonderwel! Met vier sloepen vlak bij elkaar was het eerste stuk echter behoorlijk chaotisch. Als snel haalden we ook sloepen in die voor ons waren gestart. Steeds meer sloepen pikten achter elkaar aan omdat het stevig tegen de wind in ging. Vlak voor het eerste keerpunt haalden we nog meer sloepen in en hierdoor kon Theo mooi invoegen voor het ronden van de boei. Na het ronden van de boei ging het voor de wind naar de boei aan de overkant van het parcours. De Pulp Fiction was inmiddels toch bij ons weg geroeid zoals ook wel was verwacht. De Paardekreek hadden we bij het eerste keerpunt op een achterstandje gezet. Het was zaak om tempo te houden om zo snel mogelijk naar de volgende keerboei te komen. Omdat het behoorlijk woelig water was door de harde wind en de vele bootjes op het water was het toch lastig roeien ondanks de wind mee. De paardenkreek was ook weer op ons ingelopen vlak voor het ronden van de verste boei.

Na het ronden van deze boei ging het weer straf tegen de wind in. Gelukkig zat ¾ van de wedstrijd er op maar dit werd het lastigste gedeelte omdat iedereen toch wel behoorlijk moe aan het worden was. Het doel van de Paardenkreek was om ons op hun thuiswater voor de finish in te halen. Door het tempo hoog te houden probeerden we dit zo lang mogelijk uit te stellen. Toch haalden ze ons nog in op de laatste kilometers van de strijd. Het voordeel van de strijd tegen de andere sloep was wel dat het toch redelijk snel richting de finish ging. Na het ronden van de allerlaatste boei gingen we in een streep naar de finish. Hier werden we naar toe geschreeuwd door de mannen die inmiddels al weer spik en span waren na hun wedstrijd.

We hadden ons uiterste best gedaan en waren allemaal behoorlijk stuk gegaan. Gelukkig dat een aantal van de heren voor ons de sloep wilden kranen zodat wij konden gaan douchen en bijkomen…. Helemaal super was dat!!

De prijsuitreiking was al vrij snel na de finish van de dames, de meesten van ons hadden hier echter geen puf meer voor. Later bleek dat Trewes 3 een 6de plekje had bemachtigd. Toch een goede prestatie gezien de omstandigheden van deze dag. Hierna werd er met alle drie de teams heerlijk gegeten bij een diner gemaakt door Thea! Heerlijke soepen en salades met stokbrood en eigengemaakte kruidenboter. Hier knapt een mens van op!! Samen met een biertje .. frisje of likeurtje werd het een gezellig bij elkaar zitten op het terras van één van de huisjes.
Nadat iedereen zich had klaar gemaakt voor het feest met thema Woodstock ging het op naar de tent. Het was een bont geheel in de tent maar ook heel erg gezellig en een goeie afsluiting van de dag.

Zondagochtend werd er een klein beetje uitgeslapen. Na het ontbijt was het zaak om alles weer in de busjes te krijgen en de huisjes op te ruimen. Om een uur of 11 reden alle busjes weer richting het noorden. Na bij Utrecht nog even een pitstop met een bakje koffie te hebben gedaan was het echt wel weer tijd om naar Fryslân te gaan.

Al met al een weekend met mooi weer maar een zware wedstrijd en heel veel gezelligheid!

Annemarie Scholte

Tréwes 3

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring