Sloeproeivereniging Trewes Friesland
Previous Next

Sloeproei-evenement Tréwes 2019

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

6 juli 2019,

Voor de derde keer op rij mochten we het sloeproei evenement organiseren. Speciaal voor sponsoren, verenigingen/buurten en inwoners van Aldeboarn. De ingrediënten waren hetzelfde als voorgaan de jaren, echter dit keer op een andere locatie aan de Beetsterdyk. Een mooi “smûk“ plekje aan de Boarn. Naast een aantal “oude“ en vertrouwde deelnemers mochten we ook een aantal nieuwe gezichten verwelkomen. Zij zouden deze dag hun vuurdoop op het gebied van het sloep roeien gaan beleven!

De weergoden waren ons bij de start iets minder goed gestemd. Gelukkig gaf de aanwezige tent voldoende plaats om te schuilen. Bovendien lag de praam, waar de sloepen langszij lagen, mooi in de luwte en half onder de bomen. Zo kon je het schouwspel op het water “droog“ volgen en je favoriete team of juist de concurrentie zien zwoegen.

Na een kort instructie rondje gingen de teams Hoogland en Rugby team Waterland van start. Met Camiel als coach voor team Hoogland en Lammert als coach voor team Waterland gaven de mannen alles wat erin zat. Vanaf de start boei roeiden de beide sloepen in tegenover gestelde richting (de ene sloep dus richting het dorp en de andere richting Nij Beets). Hier lag bij het keerpunt een boei. Na het ronden hiervan was het zaak om de sloep zo snel mogelijk weer op gang te brengen waarna men de middelste boei weer passeerde en vervolgend de keerboei in de tegenovergestelde richting moest ronden. Zodra de sloepen weer bij de start boei waren werden ze geklokt.

Zo kwamen alle teams in de eerste ronde aan bod. Na een kleine pauze werd er gestart met de tweede ronde. Ditmaal moesten de teams in de andere sloep plaats nemen. Het maken van een instructie rondje en hiermee het “wennen“ aan de andere sloep zat er niet in. Er werd fanatiek gestreden waarbij maar weer eens duidelijk werd dat sloep roeien niet alleen een kracht sport is maar de kracht juist ligt in het “gelijk“ gaan. De riemen gelijk erin en eruit, met elkaar in de cadans komen, hierop focussen en als een dieseltje doorgaan.

Na deze tweede ronde werden de geroeide tijden bij elkaar opgeteld. De verschillen waren nihil. Team Hoogland kwam als winnaar uit de bus met een totale roei tijd van 22.18. Tweede werd team Waterland met 22.31. Derde werd team Hoekstra met 22.39. Vierde werd team Pranger en Rosier met 23.25. Naast deze vier teams deed er nog een team van Sterk mee en een mix team. Hierin roeiden echter zoveel Tréwes roeiers dat we hen uit de uitslag hebben gehouden.

Als organisatie kijken we terug op een succesvolle middag. Het aantal deelnemende teams viel helaas wat tegen maar degenen die er waren, waren onverminderd enthousiast. Wij gaan ons beraden of we dit concept gaan behouden of dat we het volgend jaar in een ander jasje gaan gieten.

Iedereen enorm bedankt om dit evenement weer tot een succes te maken en ik hoop tot volgend jaar!!

Thea

Sloeproeivereninging Tréwes
ADRES:
Harmen van Meekeren
Easterboarn 5
8495 NB Aldeboarn
Email: bestuur@trewes.nl

Privacy verklaring